Παραπολιτικά » Η… επεισοδιακή γνωριμία του Μάξιμου με τον Γερμανό υφυπουργό Εσωτερικών

Η… επεισοδιακή γνωριμία του Μάξιμου με τον Γερμανό υφυπουργό Εσωτερικών

Η… επεισοδιακή γνωριμία του Μάξιμου με τον Γερμανό υφυπουργό Εσωτερικών
Για το μεταναστευτικό που απείλησε να φέρει ρήξη και πτώση στην κυβέρνηση Μέρκελ αρθρογράφησε στο «Βήμα της Κυριακής», ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. 
Ο Θεσσαλός πολιτικός περιέγραψε την εμπειρία της επίσκεψης κλιμακίου Ελλήνων βουλευτών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης πέρυσι τον Δεκέμβρη στο Μόναχο και το Βερολίνο. Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε κληθεί από το ίδρυμα «Χανς Ζάιντελ», think tank του CSU, των Βαυαρών συντηρητικών εταίρων της Μέρκελ στην κυβέρνηση.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γνωστό για την αφηγηματική του ικανότητα -συγγραφέας άλλωστε- εξηγεί τις ενστάσεις και τις φοβίες των Βαυαρών συνομιλητών του για την αλλοίωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας από τη μαζική είσοδο μεταναστών στην Ευρώπη.
Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξενεί και συνέντευξη του νέου υφυπουργού Εσωτερικών της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας Στέφαν Μάγερ, με τον οποίο ο Μάξιμος είχε πρόγευμα εργασίας στο Βερολίνο πριν την υπουργοποίησή του (φωτό).
Ο Χαρακόπουλος είχε επισημάνει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώνει δυσανάλογο βάρος στο μεταναστευτικό σε σχέση με αυτό που της αναλογεί», ενώ καυτηρίασε τη συμπεριφορά χωρών όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία, «που λαμβάνουν πενταπλάσια ποσά από την ΕΕ σε σχέση με αυτά που καταβάλλουν και δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στην αλληλεγγύη».
Ως γνωστόν, ο Μάξιμος δεν είναι από αυτούς που σιωπούν για να μην γίνουν ενοχλητικοί στους συνομιλητές τους. Υπερασπίζεται με ευγένεια μεν, αλλά και πάθος τις απόψεις του…
T.K.

Διαβάστε επίσης: