Λάρισα » Επίσκεψη Ελλήνων ομογενών πολιτικών στη Λάρισα

Επίσκεψη Ελλήνων ομογενών πολιτικών στη Λάρισα

Επίσκεψη Ελλήνων ομογενών πολιτικών στη Λάρισα

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη στη Λάρισα Ελλήνων ομογενών πολιτικών, από τέσσερα σημεία του πλανήτη, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, οι οποίοι αποτελούν μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε).

Ο πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε και Βουλευτής Αυστραλίας Πήτερ Καλαμπάνης, ο πρώην Υπουργός Τουρισμού της Αυστραλίας Τζον Πανταζόπουλος, ο Βουλευτής Σουηδίας Σωτήρης Ντελής, ο Βουλευτής Καναδά Τζέρυ Σκλαβούνος, ο Βουλευτής Νότιας Αφρικής Γιώργος Μιχαλάκης, και ο γερουσιαστής του Γουαϊόμινγκ Στέφαν Παππάς, επισκέφτηκαν για λίγες ώρες τη Λάρισα με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Γιώργου Κατσιαντώνη και ενημερώθηκαν από τους σημαντικούς και κομβικούς παράγοντες της πόλης, για όλες τις… στρόφιγγες της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας, που παραμένουν ερμητικά κλειστές, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, των δυσβάσταχτων φόρων, και της αδυναμίας εξωστρέφειας.

Οι ομογενείς επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Λάρισας.

Στο Επιμελητήριο, όπου «χτυπά η καρδιά» της επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος Σωτήρης Γιαννακόπουλος επισήμανε την αναγκαιότητα για εξωστρέφεια και επενδύσεις, προκειμένου να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη, ζητώντας από τους Έλληνες πολιτικούς του εξωτερικού να σταθούν δίπλα στη θεσσαλία και να προχωρήσουν σε μια στενή συνεργασία, γνωρίζοντας τους τη δική τους επιχειρηματική πλατφόρμα, για να βγει η Ελλάδα με επιτυχία έξω από τα σύνορά της. «Είστε οι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό, και ξέρουμε ότι αγαπάτε διπλά την Ελλάδα, και ότι θέλετε να συμβάλλετε σε μια υγιή και ισχυρή ανάπτυξη για τη χώρα, μετά από οκτώ χρόνια σκληρής κρίσης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ομογενείς3

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε ότι αφορά την πρωτοβουλία του Βουλευτή Λάρισας, ευχαρίστησε τον ίδιο αλλά και τους Έλληνες Ομογενείς που ανταποκρίθηκαν στην επιμονή του Γιώργου Κατσιαντώνη να γνωρίσουν τη Λάρισα και τον πλούτο της, κάνοντας  λόγο μια σημαντική συγκυρία, όπου οι επενδύσεις στη Θεσσαλία και η επιτάχυνση στην ανάπτυξη, είναι καθοριστικής σημασίας για τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Μάλιστα ο Κώστας Αγοραστός δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Πα.Δ.Ε.Ε, λέγοντας του ότι το έργο του είναι αναγνωρισμένο σε παγκόσμιο επίπεδο, και ότι ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, έφερε τα περισσότερα κονδύλια στο Θεσσαλικό κάμπο για τον επιχειρηματικό και αγροτικό κόσμο. Η ανοιχτή πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στους Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού, για να επισκεφτούν ξανά τη Λάρισα, έγινε δεκτή από τους ίδιους με χαρά λέγοντας ότι τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και ο Δήμος Λάρισας, και το Επιμελητήριο, τους έκαναν να αισθανθούν ότι βρίσκονται στον τόπο τους.

ομογενείς4

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομίας, Παναγιώτης Νταής, αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δίνει ο Δήμος Λάρισας στην τοπική ανάπτυξη και την τόνωση της επιχειρηματικότητας, δηλώνοντας «την αναγκαιότητα της αλλαγής του τοπίου, μέσα από μια βιώσιμη αστική ανάπτυξη και ένα σχέδιο βελτίωσης της κινητικότητας», εξαίροντας τις θετικές προθέσεις τόσο του Γιώργου Κατσιαντώνη, όσο και των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε για «άνοιγμα» στις προοπτικές της εξόδου από την κρίση με τη συμβολή του απόδημου Ελληνισμού.

ομογενείς1

Ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε Πήτερ Καλαμπάνης, αναφέρθηκε στον επιχειρηματικό, αγροτικό και τουριστικό πλούτο της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα, επισημαίνοντας ότι είναι καίριας σημασίας να υπάρξει ανταπόκριση στις σημαντικές προσπάθειες που κάνουν παραγωγοί και επιχειρηματίες για να επενδύσουν στον τόπο τους και στο εξωτερικό, λέγοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σας, γιατί γνωρίζουμε ότι τα χρόνια της κρίσης, σταθήκατε όρθιοι, και δε σταματήσατε λεπτό να μάχεστε για την Ελλάδα που αγαπάτε, και το νιώθουμε αυτό γιατί και εμείς είμαστε κάποιοι από εσάς».

Επισήμανε δε ότι, ότι ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης είχε δίκιο που επέμενε μήνες τώρα, να επισκεφτούν την πόλη της Λάρισας, διότι πρόκειται για μια «ζωντανή» περιοχή που διαθέτει «χρυσό» από αγροτικά προϊόντα, πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα, και τουριστική αναγνωρισιμότητα. Μέλημα πλέον όλων υποστήριξε θα πρέπει να είναι η στόχευση σε νέες αγορές, με προοπτικές ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος ο Γιώργος Κατσιαντώνης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πρώτη συνάντηση του απόδημου Ελληνισμού με τους κορυφαίους παράγοντες της πόλης, οι οποίοι αναμένουν την επιστροφή τους στο Θεσσαλικό κάμπο, τον ερχόμενο Ιούνιο, για τη συνέχιση των επενδυτικών επαφών τονίζοντας ότι «στις δύσκολες στιγμές, οι Έλληνες απανταχού της γης, μηδενίζουν τις αποστάσεις και γίνονται μία γροθιά».

Διαβάστε επίσης: