Δήμοι Νομού » Δήμος Αγιάς » Δημήτρης Χασιώτης: «Ετοιμάζουμε χάρτη με όλα τα αξιοθέατα των παραλίων»
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SUMMER 2018

Δημήτρης Χασιώτης: «Ετοιμάζουμε χάρτη με όλα τα αξιοθέατα των παραλίων»

Δημήτρης Χασιώτης: «Ετοιμάζουμε χάρτη με όλα τα αξιοθέατα των παραλίων»

Ο πρόεδρος καταστηματαρχών των παραλίων ν. Λάρισας  Δημήτρης Χασιώτης μιλάει για την κοινή συνεργασία όλων που θα βοηθήσει στην ανάδειξη της περιοχής

Συνέντευξη στον Πάνο Γαρουφαλιά

Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και φέτος με τους καλύτερους οιωνούς στα παράλια του νομού Λάρισας. Μάλιστα ήδη καταγράφεται αύξηση των τουριστών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σε μια τουριστική περίοδο που φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από άλλες χρονιές. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών των Παραλίων Δημήτρης Χασιώτης δηλώνει την ικανοποίησή του για την καλή αρχή της νέας σεζόν. Μάλιστα αποκαλύπτει ότι ο Σύλλογος ετοιμάζει χάρτη με όλες τις απόκρυφες ομορφιές τις περιοχής, που πολλοί από εμάς παρά το γεγονός ότι είμαστε επισκέπτες, αγνοούμε. Μάλιστα, αυτός ο χάρτης με τα αξιοθέατα θα διανέμεται δωρεάν.

Πως ξεκίνησε φέτος η τουριστική περίοδος στα παράλια της Λάρισας για τους καταστηματάρχες;

Νομίζω ότι φέτος μπήκαμε νωρίτερα και πιο δυναμικά. Η διαφορά φάνηκε από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όπου ο κόσμος κατέβηκε στα παράλια. Υπάρχει αρκετός κόσμος εδώ και αρκετές ημέρες. Είμαστε σαφώς ευχαριστημένοι. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξητική τάση στον τουρισμό. Τα παράλια αποκτούν πάρα πολλούς φίλους και επισκέπτες, που έρχονται και ξανάρχονται γιατί πραγματικά είναι ένα πολύ όμορφο μέρος. Τα παράλιά μας προτιμούν και ξένοι, γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία.

ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (3) Έχουν αυξηθεί και τα γραφεία από το εξωτερικό που ζητάνε χώρους και καταλύματα – Στα παράλια μπορούμε να φιλοξενήσουμε  Συλλόγους από άλλες περιοχές καθώς εδώ μπορεί να γίνουν πολλές δραστηριότητες που αφορούν το βουνό και τη θάλασσα

Αλήθεια, έχουμε περισσότερους ξένους τουρίστες φέτος; Αυτό δείχνει μια πρώτη καταγραφή από τις αφίξεις.

Έχουν αυξηθεί φέτος οι ξένοι τουρίστες χωρίς ακόμη να μπορούμε να μιλάμε με αριθμούς. Είναι κυρίως άνθρωποι που είχαν έρθει και ξαναήρθαν στην περιοχή αλλά έχουμε αφίξεις και πολλών νέων τουριστών που έχουν ακούσει για τις ομορφιές της περιοχής μας. Επίσης, έχουν αυξηθεί και τα γραφεία από το εξωτερικό που ζητάνε χώρους και καταλύματα.

Υπάρχει μια νέα δράση των καταστηματαρχών που αφορά τη δημιουργία ενός χάρτη με το τί μπορεί κανείς να δει στην περιοχή μας. Τι στοχεύετε με τη νέα δράση;

Ο Χάρτης που ετοιμάζει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών είναι μια προσπάθεια να αναδείξει την περιοχή των παραλίων του ν. Λάρισας και όλη την ακτογραμμή, όλα τα σημεία επισκεψιμότητας που πολλοί δεν τα γνωρίζουν. Τα δικά μας παράλια είναι η μεγαλύτερη ακτογραμμή μετά τα παράλια της Ζαχάρως με 12 χιλιόμετρα συνεχόμενης παραλίας. Έχουν εξαιρετικά σημεία όπως φαράγγια, λίμνες, βουνό, θαλάσσιες σπηλιές, ιαματικά νερά που μπορεί κανείς να επισκεφτεί. Έτσι για να προβάλλουμε όλα αυτά αποφασίσαμε να κάνουμε έναν χάρτη τον οποίο θα παίρνει δωρεάν οποιoσδήποτε επισκέπτεται την περιοχή καθώς θα μπορεί να βρει όλα τα σημεία τα οποία αξίζει να επισκεφτεί.

Πόσο αναγκαία είναι μια κοινή προσπάθεια όλων για την προώθηση των παραλίων;

Καταρχήν είναι σημαντικό ότι υπάρχει ένας ενιαίος σύλλογος καταστηματαρχών για όλη την ακτογραμμή. Ο σύλλογος είναι ανοιχτός σε συνεργασίες κι συνέργειες με τους φορείς και το Επιμελητήριο, με την Περιφέρεια και τους Δήμους. Στα παράλια μπορούμε να φιλοξενήσουμε Συλλόγους από άλλες περιοχές καθώς εδώ μπορεί να γίνουν πολλές δραστηριότητες που αφορούν το βουνό και τη θάλασσα.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SUMMER 2018

Διαβάστε επίσης: