Άρθρα » Ναρκοθετείται το μέλλον της χώρας…*

Ναρκοθετείται το μέλλον της χώρας…*

Ναρκοθετείται το μέλλον της χώρας…*

*Γράφει ο Παναγιώτης Γκουντελάκης

Πρόεδρος συλλόγου πολυτέκνων Λάρισας & περιχώρων

Ναρκοθετείται το μέλλον της χώρας… και κανείς δεν ασχολείται ουσιαστικά με το δημογραφικό. απαιτείται μια γενναιόδωρη οικονομική στήριξη των γεννήσεων και όχι μόνο…

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας πέρα από τα οικονομικά-αναπτυξιακά και τα εθνικά και έχει αγνοηθεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις είναι το δημογραφικό. Πολλοί ειδικοί  κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο παραπάνω θέμα. Μέχρι και διακομματική επιτροπή για το δημογραφικό συστήθηκε αλλά δυστυχώς κινείται με ρυθμούς χελώνας μέχρι το τελικό πόρισμα της.

Έχει γίνει η διάγνωση αλλά η θεραπεία …αργεί. Για το μεγάλο αυτό ζωτικής σημασίας πρόβλημα που είναι το δημογραφικό και το οποίο δίνει συνέχεια σε ένα έθνος δεν έχουμε ακούσει κάτι το ενθαρρυντικό. Η Ελλάδα κάθε χρόνο γίνεται η χώρα των γερόντων.

Τα νέα ζευγάρια δεν επιχειρούν να κάνουν παιδιά γιατί τα οικονομικά τους δεν το επιτρέπουν. Δεν έχουν τη δυνατότητα να διασφαλίσουν το μέλλον τους λόγω των οικονομικών περικοπών και της εργασιακής ανασφάλειας. Τρέμουμε  από τις αναλύσεις των υπευθύνων ότι το 2050 θα είμαστε κάτω από 9 εκατομμύρια και το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα θα καταρρεύσει. Χρόνια τώρα η οικονομική πολιτική αντί να δίνει κίνητρα στα νέα ζευγάρια κόβει κάθε προνόμιο και κάθε επίδομα και το χειρότερο φορολογούν τα παιδιά ως τεκμήριο. Η συγκυβέρνηση της <<αριστερής συνείδησης>>  στύβει στη κυριολεξία τις οικογένειες επιβάλλοντας τεκμήρια διαβίωσης, αυξάνοντας εικονικά τα εισοδήματα με αποτέλεσμα να στερούνται  τα επιδόματα τέκνων χιλιάδες οικογένειες.

Διαβάζουμε, ….φοροπαγίδα για φοιτητές που νοικιάζουν σπίτια, αν μάλιστα διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό και μισθώνουν ακίνητο, τότε θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Οι γονείς τους κινδυνεύουν να εισπράξουν μειωμένα οικ.επιδόματα ή ακόμα και να τα χάσουν!

Φοιτητές περιστασιακά εργαζόμενοι το καλοκαίρι για να βγάλουν το χαρτζιλίκι τους και να ανασάνουν τα οικονομικά του σπιτιού τους φορολογούνται με τεκμαρτό εισόδημα με αποτέλεσμα οι οικογένειες τους να στερούνται επιδομάτων! Ξεκινήστε έστω και τώρα και σταματήστε τον αφανισμό της χώρας, αδιαφορώντας για τις σκληρές φορολογικές εντολές των δανειστών σε βάρος των πολυτέκνων οικογενειών δίνοντας οικονομικά κίνητρα για να μην χαθούμε.

Διαβάστε επίσης: