Λάρισα » Γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην έλευση σκηνώματος Ιγνατίου
ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην έλευση σκηνώματος Ιγνατίου

Γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην έλευση σκηνώματος Ιγνατίου

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των πιστών για την έλευση του σκηνώματος του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου…

Η εκδημία του την Τρίτη 26 Ιουνίου στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της επέμβασης μεταμόσχευσης ήπατος, προκάλεσε κύμα συγκίνησης στο ποίμνιό του, το οποίο περιμένει να τον «αποχαιρετίσει».

Από τότε διεξάγεται ένας «αγώνας δρόμου» ώστε να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται, με την μετάφραση των απαραίτητων κειμένων από επίσημους μεταφραστές και το πέρασμά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να είναι εφικτό το ταξίδι της επιστροφής.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν γνωρίζοντες, αυτές οι διαδικασίες είναι το ίδιο χρονοβόρες, καθώς έχουν να κάνουν με αυτά τα οποία ορίζουν τα κράτη των ΗΠΑ και της Ελλάδας σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Στόχος είναι τα επόμενα 24ωρα να ολοκληρωθεί το σύνολο των διατυπώσεων, ώστε να καταστεί εφικτό το ταξίδι από τις ΗΠΑ με τελικό προορισμό τη Λάρισα, όπου θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα του σκηνώματος του μακαριστού Ιγνατίου και στη συνέχεια θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών στις ΗΠΑ και την εκκίνηση για το ταξίδι της επιστροφής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, θα ανακοινώσουν όλες τις λεπτομέρειες για το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Ιγνάτιο…

Διαβάστε επίσης: