Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Συνεχίζεται η Έκθεση Βιβλίου στην πλατεία Ταχυδρομείου

Συνεχίζεται η Έκθεση Βιβλίου στην πλατεία Ταχυδρομείου

Συνεχίζεται η Έκθεση Βιβλίου στην πλατεία Ταχυδρομείου

Με επιτυχία συνεχίζεται η Έκθεση βιβλίου που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Οι Λαρισαίοι αγκάλιασαν και φέτος το θεσμό που άλλαξε στέκι  και μεταφέρθηκε από την Κεντρική στην πλατεία Ταχυδρομείου.

εκθεση βιβλιου (3)

Σταματούν στα περίπτερα, συνομιλούν με τους βιβλιοπώλες για νέες και παλιές εκδόσεις, διαβάζουν τα οπισθόφυλλα, σχολιάζουν τα εξώφυλλα, τα φυλλομετρούν, ψάχνοντας το ιδανικό βιβλίο που θα τους συντροφεύσει φέτος το καλοκαίρι στις διακοπές τους, ενθουσιάζονται από τις καλές τιμές και τις προσφορές.

Ο Μπόρχες πάντα φανταζόταν τον Παράδεισο «σαν ένα είδος βιβλιοθήκης».

Ο Μαλαρμέ υποστήριζε ότι «ο κόσμος φτιάχτηκε για να χωρέσει σε ένα βιβλίο».

Ο Προυστ ισχυριζόταν ότι «στην πραγματικότητα, κάθε αναγνώστης είναι, καθώς διαβάζει, αναγνώστης του ίδιου του του εαυτού».

Ο Καρτέσιος ότι «το να διαβάζεις τα καλά βιβλία είναι σαν να συνδιαλέγεσαι με τους άριστους των περασμένων αιώνων».

Ο Βαλερί πως «τα βιβλία έχουν τους ίδιους εχθρούς με τον άνθρωπο: τη φωτιά, την υγρασία, την ανοησία, το χρόνο και το ίδιο τους το περιεχόμενο».

Ο Έμερσον «όταν διαβάζω ένα καλό βιβλίο, εύχομαι η ζωή μου να διαρκούσε 3000 χρόνια».

εκθεση βιβλιου (1)

Είτε είστε απ’ αυτούς που ανοίγουν βιβλίο μόνο κάθε καλοκαίρι στις διακοπές, είτε απ’ αυτούς που διαβάζουν πάντοτε και παντού, το σίγουρο είναι πως στην Έκθεση βιβλίου Λάρισας θα βρείτε αυτό που θέλετε: λογοτεχνία, ποίηση, φιλοσοφία, ιστορία, επιστήμη και επιστημονική φαντασία,  κόμικς, βιβλία για τη μαγειρική, την κηπουρική, τη ζωγραφική, ξενόγλωσσα,  κοινωνικά, και φυσικά παιδικά.

Η Έκθεση πραγματοποιείται για 19η χρονιά με τον ίδιο στόχο, να έρθει ο πολίτης πιο κοντά στο βιβλίο.

Θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουλίου και λειτουργεί καθημερινά και το Σάββατο από τις 10:30-14:00 και 18:00-23:00 και την Κυριακή από τις 18:00-23:00.

εκθεση βιβλιου (4)

Στο πλαίσιο της έκθεσης γίνονται παράλληλες δράσεις: την Παρασκευή 6 Ιουλίου και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 19:00, οι εικαστικοί των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων καλούν τους μικρούς φίλους να ζωγραφίσουν με θέμα το βιβλίο».

Διαβάστε επίσης: