Ελλάδα » Σκουρλέτης: Πρέπει να προχωρήσει η κατάτμηση Β” Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής

Σκουρλέτης: Πρέπει να προχωρήσει η κατάτμηση Β” Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής

Σκουρλέτης: Πρέπει να προχωρήσει η κατάτμηση Β” Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία η υπόθεση της κατάτμησης της Β” Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής να συσχετίζεται με άλλα ζητήματα» διεμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία που κατέθεσε σήμερα.

«Έχουμε ένα υπερώριμο αίτημα το οποίο στα λόγια το υποστηρίζουν όλοι και πρέπει να προχωρήσει. Είναι ένα αυτοτελές ζήτημα κι αποτελεί θετικό βήμα» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

«Να μην επιχειρήσετε, στη βάση οποιουδήποτε προσχήματος, να υπεκφύγετε και να μην κάνουμε κάτι το οποίο τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα από τους ψηφοφόρους της Β” Αθήνας» είπε ο υπουργός, απευθυνόμενος ιδίως προς τη ΝΔ και τον εισηγητή του κόμματος, Μάκη Βορίδη.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στην κυβερνητική πρωτοβουλία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, κι αφού διερωτήθηκε γιατί δεν την «έφεραν» οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξήγησε πως η σημερινή κυβέρνηση εισηγείται να έρθει μια συγκεκριμένη πρόταση εντός των επόμενων μηνών, καθώς υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που πρέπει να υπερπηδηθούν και επίσης να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

«Ψηφίστε το ένα, ψηφίστε και το άλλο. Μην προσπαθήσετε να συσχετίσετε δύο τα θέματα (της κατάτμησης των Περιφερειών) και πείτε ότι θέλουμε μια άλλη πρόταση για την ψήφο των ομογενών να ψηφιστεί «εδώ και τώρα», για να κάνετε το χατήρι σε κάποια από τα στελέχη σας, τα οποία βγαίνουν και λένε ότι δεν θέλουν την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας. Τί να κάνουμε, αυτή η υπόθεση του μεγέθους της Β΄ Αθήνας δίνει ευκαιρίες για αμαρτωλές σκέψεις και πρακτικές» είπε προς τη ΝΔ ο κ. Σκουρλέτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: