Λάρισα » Λάρισα: 8 συλλήψεις για κοκαΐνη και κάνναβη
ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λάρισα: 8 συλλήψεις για κοκαΐνη και κάνναβη

Λάρισα: 8 συλλήψεις για κοκαΐνη και κάνναβη

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισα μετά από έρευνες τα τελευταία 24ωρα σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Πλαταμώνα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν 8 άτομα΄(μεταξύ αυτών και αλλοδαποί) που φέρονται να διακινούσαν κοκαΐνη και κάνναβη στις περιοχές που επικεντρώθηκαν οι έρευνες. Ερευνήθηκαν τα οχήματα και οι οικίες των συλληφθέντων. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1 κιλό κάνναβης και περισσότερο από ένα κιλό κοκαΐνης καθώς επίσης και δενδρύλια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο αρμόδιο εισαγγελέα με τις κατηγορίες της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Αστυνομία

Σε άτυπη ενημέρωση που υπήρξε και συμμετείχαν  ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος ο Ιωάννης Τόλιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Ταξίαρχος Βασίλης Καραπιπέρης, ο Αστυνομικός υποδιευθυντής Ασφάλειας Λάρισας Γιώργος Βασιλείου  και ο διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δημήτρης Καλογρής, αναλύθηκε η δράση της οργάνωσης και το πώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στην εξάρθρωση της. Σύμφωνα με την ενημέρωση συνελήφθησαν 8 άτομα (4 Έλληνες και 4 αλλοδαποί). Βασικά μέλη της οργάνωσης αποτελούν ένας 42χρονος κάτοικος Λάρισας, αλβανικής καταγωγής, που φέρεται να ήταν ο αρχηγός της, καθώς και ένας 53χρονος Έλληνας έγκλειστος των φυλακών.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε ξενοδοχείο στο Πλαταμώνα όπου συνέλαβαν το φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης. Σε ψευδοροφή του ξενοδοχείου εντοπίστηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών. Μάλιστα στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 60.000 ευρώ που οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι προέρχονται από την εμπορία των ναρκωτικών. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δεν γνώριζε το παραμικρό. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν συνολικά 7 οχήματα και τις οικίες των συλληφθέντων.

Στα ίχνη της σπείρας από το 2017

Οι αστυνομικοί ήταν στα ίχνη της οργάνωσης από το 2017. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017 δεσμεύεται σημαντική ποσότητα χασίς και δενδρυλλίων στο Λιτόχωρο. Εκεί συλλαμβάνεται ο 53χρονος που έπαιζε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και οδηγείται στις φυλακές.

Στις 25 Φεβρουαρίου συνελήφθη μέλος της οργάνωσης καθώς πιάστηκε να κατέχει 4,3 κιλά χασίς.

Τηλεφωνικά συνεχάρη την Αστυνομική Διεύθυνσης και τους αστυνομικούς που επιχείρησαν και εξάρθρωσαν την οργάνωση ο Αρχηγός της Αστυνομίας  Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Ο Περιφερειακός Αστυνομικός Περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας και ο Αστυνομικός διευθυντής συνεχάρησαν επίσης το προσωπικό της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του τμήματος Δίωξης ναρκωτικών για την νέα επιτυχία.

(Τελευταία ενημέρωση 12.20)

Διαβάστε επίσης

Η αστυνομία για την οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά (φωτ.)

Διαβάστε επίσης: