Άρθρα χρηστών » Δημοσιογραφία των πολιτών » «Φροντίδα και προσφορά στο ΠΓΝ Λάρισας»
ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Φροντίδα και προσφορά στο ΠΓΝ Λάρισας»

«Φροντίδα και προσφορά στο ΠΓΝ Λάρισας»

«Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, στην οποία ο μέσος άνθρωπος βλέπει τα χρήματά  του να λιγοστεύουν και σε κάποιες περιπτώσεις να εξαφανίζονται εντελώς, το άγχος και η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα εντείνονται, όταν επιπλέον παρουσιάζονται προβλήματα υγείας και ιδιαίτερα ανίατες ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Και τότε γίνεται αντιληπτό ότι το πολυτιμότερο αγαθό είναι πράγματι η υγεία και ο αγώνας για την αποκατάστασή της ξεκινά.

Ένας αγώνας που μετράει αφενός τις αντοχές του πάσχοντος και του οικογενειακού – φιλικού του περιβάλλοντος αφετέρου την υπευθυνότητα και την ανθρωπιά όσων εμπλέκονται στην ίαση του.

Γιατί, απ’ την πρώτη στιγμή κιόλας ο καρκινοπαθής έχει να αντιπαλέψει με τα οικονομικά του αδιέξοδα -καθώς οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες καθιστούν συχνά απρόσιτη την υγεία του-, τις ψυχικές του μεταβολές που η ίδια η νόσος προκαλεί και τη μόνιμη αγωνία που συντηρεί η δυσκολία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, οι οποίες συχνά αποδεικνύονται κατακερματισμένες και ελλιπείς.

Επομένως το δημόσιο νοσοκομείο γίνεται η ελπίδα του και όσοι το επανδρώνουν (γιατροί, νοσηλευτές, ειδικευμένο προσωπικό…) καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να εκπληρώσουν το καθήκον τους. Κι ευτυχώς τα καταφέρνουν, όχι μόνο επειδή διαθέτουν επιστημονική κι άρτια κατάρτιση αλλά κι επειδή, παρά τις δυσκολίες, εργάζονται και λειτουργούν με ευσυνειδησία, μεθοδικότητα και κυρίως ανθρωπιά.

Οφείλουμε λοιπόν να αναγνωρίσουμε δημόσια την προσφορά αυτών των ανθρώπων/επιστημόνων, που, εκτός από την παροχή των ιατρικών τους υπηρεσιών, σέβονται, κατανοούν, συμπονούν, βοηθούν και στηρίζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία τον άλλον άνθρωπο… τον πάσχοντα/απελπισμένο άνθρωπο… συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας του. Ο λόγος για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και συγκεκριμένα την Ογκολογική Κλινική, το Τμήμα Εξωτερικής Χημειοθεραπείας και το Τμήμα Ακτινοθεραπείας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζόμενους των ανωτέρω τμημάτων για τη φροντίδα και τη συμπαράσταση που εδώ και μήνες τους παρέχουν, διαψεύδοντας παράλληλα εκείνους που στο όνομα της κρίσης -οικονομικής ή αξιών;- αδιαφορούν, εκμεταλλεύονται, κερδοσκοπούν και τελικά απεμπολούν το ανθρώπινο πρόσωπο τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους:

·       Παπαδόπουλο Βασίλειο (Επιμελητή Β’ Ογκολογικής Κλινικής)

·       Ρουπακιά Αλεξάνδρα (Επιμελήτρια Τμήματος Ακτινοθεραπείας) και στην ομάδα της:  Ιωαννίδη Γεώργιο, Μανώλη Μαρία, Γκουκουμάτη Γεωργία, Νάστου Παναγιώτα».

Με εκτίμηση

Μαρία Παπάντου και η οικογένειά της

Διαβάστε επίσης: