Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Οι οικογένειες προσφύγων του προγράμματος ESTIA στο Φεστιβάλ Πηνειού

Οι οικογένειες προσφύγων του προγράμματος ESTIA στο Φεστιβάλ Πηνειού

Οι οικογένειες προσφύγων του προγράμματος ESTIA στο Φεστιβάλ Πηνειού

Οι οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα της πόλης της Λάρισας έδωσαν το παρών στο Φεστιβάλ Πηνειού. Οι οικογένειες προσφύγων από τη Συρία και από άλλες εμπόλεμες ζώνες εντάσσονται σταδιακά στην καθημερινότητα της πόλης στο πλαίσιο του πυλώνα ομαλής ένταξης των προσφύγων του προγράμματος ESTIA (Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – Εmergency Support Τo Integration and Accommodation), το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Ypn15qDg

Οι πρόσφυγες γονείς με τα παιδιά τους συμμετείχαν σε Σεμινάριο Φωτογραφίας που διοργάνωσε η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας (ΦΛΛ), την Τετάρτη 20 Ιουνίου, όπου έμαθαν μερικά από τα μυστικά της τέχνης της φωτογραφίας και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς με τα μέλη της Λέσχης, με την αρωγή των διερμηνέων, των συνοδών και των κοινωνικών επιστημόνων του προγράμματος ESTIA στη Λάρισα. Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας είναι ανοιχτή σε όσους πρόσφυγες θέλουν να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους για τη Φωτογραφία, από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Y7Z4VhKw

Οι οικογένειες των προσφύγων, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στο Φεστιβάλ ξεναγήθηκαν στην κοίτη του Πηνειού, όπου συναντήθηκαν με το δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους και τους καλωσόρισε για ακόμα μία φορά στη φιλόξενη πόλη της Λάρισας. Τα παιδιά των προσφύγων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις σε συνεργασία με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων, ενώ τα παιδιά και όσοι ενήλικες το επιθυμούσαν μπορούσαν να κάνουν face painting με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού.

8LQIZchA

Το πρόγραμμα ESTIA έχει ως σκοπό του την προσφορά συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται, με την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα του πολεοδομικού ιστού της Λάρισας. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στο website http://estia.unhcr.gr.

Yuqgjwmw

Διαβάστε επίσης: