Οικονομία » Μοσκοβισί: Πουθενά τόσες μεταρρυθμίσεις σε τόσο λίγα χρόνια

Μοσκοβισί: Πουθενά τόσες μεταρρυθμίσεις σε τόσο λίγα χρόνια

Μοσκοβισί: Πουθενά τόσες μεταρρυθμίσεις σε τόσο λίγα χρόνια

«Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια η Ελλάδα βρίσκει τον δρόμο της κανονικότητας», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, κάνοντας λόγο για ιστορική στιγμή. «Γυρίζουμε επιτέλους σελίδα» πρόσθεσε, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ο κ. Μοσκοβισί επέμεινε πως η «ενισχυμένη εποπτεία» δεν αποτελεί νέο μνημόνιο. «Όσοι μιλούν για τέταρτο πρόγραμμα λένε ψέματα», πρόσθεσε.

Τόνισε, δε, πως «ουδέποτε στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε μια χώρα να κάνει τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις μέσα σε τόσο λίγα χρόνια».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «εκατομμύρια Ελλήνων έζησαν και ζουν τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης», ενώ επανέλαβε πως «αποφύγαμε το σενάριο του Grexit, κάτι που θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη».

Σημείωσε, εξάλλου, ότι «οι Έλληνες πάντα διατήρησαν την προθυμία τους να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Για αυτό θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος τους».

Υπογράμμισε επίσης ότι η Κομισιόν δεν ήταν ποτέ σύμμαχος της σκληρής λιτότητας.

Μιλώντας για τη συμφωνία, είπε ότι προβλέπεται σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους. «Όλη η φιλοσοφία της συμφωνίας είναι να δοθεί μια ανάσα στην Ελλάδα για να κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης: