Άρθρα » Τα ακροδεξιά παραληρήματα φανερώνουν τα πολιτικά αδιέξοδα της ΝΔ*
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ LARISSANET

Τα ακροδεξιά παραληρήματα φανερώνουν τα πολιτικά αδιέξοδα της ΝΔ*

Τα ακροδεξιά παραληρήματα φανερώνουν τα πολιτικά αδιέξοδα της ΝΔ*

Του Βασίλη Ζωγράφου*

Η ΝΔ σήμερα και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι εκφραστές του παλαιού πολιτικού κατεστημένου, γι’ αυτό και πατρονάρονται από επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, όχι τυχαία. Όλες οι εφεδρείες του μαύρου κατεστημένου αναπολώντας το σκοτεινό τους παρελθόν αρπάχτηκαν κυριολεκτικά από το Μακεδονικό. Βαθύτερος στόχος τους είναι να ρίξουν την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το κακό που θα προκαλέσουν στη χώρα.

Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας με τη σύμφωνη γνώμη του αρχηγού της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη του νεότερου. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας που είναι σε εξέλιξη.  Η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία. Και αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν. Δεν υπάρχει ανησυχία για την κυβερνητική συνοχή παρά τα ανόητα σχέδια κάποιων που επιχειρούν να εμποδίσουν να συνεχιστεί η υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης και για ανοιχτά ζητήματα όπως της δικαιοσύνης ,των σκανδάλων, για τα οποία ο ελληνικός λαός περιμένει απαντήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ  που διαχειρίστηκαν τη διακυβέρνηση της χώρας από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα και συνέβαλαν με τις επιλογές τους στη χρεοκοπία της χώρας, έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «ανεπαρκή» την αναδιάρθρωση του χρέους, κάνοντας λόγο για επιβολή νέου μνημονίου, ό,τι πιο ψευδέστατο και αποπροσανατολιστικό. Η απάντηση στη μηδενιστική προσέγγιση της εγχώριας αντιπολίτευσης δόθηκε από το σύνολο των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τις 20 Αυγούστου λήγει και τυπικά η μνημονιακή περίοδος. Εκπνέει η οκταετής μνημονιακή περιπέτεια. Η κυβέρνηση βάσει του σχεδιασμού, θα έχει δρομολογήσει τις πρώτες θετικές αλλαγές, που θα πιστοποιούν τη σταδιακή επιστροφή στη κανονικότητα: από τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις (οι οποίες κόπηκαν στο δεύτερο μνημόνιο το 2012) μέχρι και την αναβολή ή ακύρωση της μείωσης των συντάξεων το 2019 και την απόδοση της 13ης σύνταξης γιατί όχι και του 13ου μισθού με εισοδηματικά κριτήρια.

Το σχέδιο κύκλων της ΝΔ, για δημιουργία κλίματος ανωμαλίας, αβεβαιότητας δεν θα περάσει. Οι «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων μακεδονομάχων» θα πέσουν στο κενό. Οι νοσταλγοί του παρελθόντος και της ανωμαλίας δεν έχουν θέση στη σύγχρονη Ελλάδα. Στελέχη της ΝΔ  διακινούν ψευδείς ειδήσεις γύρω  από τη συμφωνία με την πΓΔΜ (να ψάξουν στο κόμμα τους τις όποιες ευθύνες και παραλείψεις), δίνουν οδηγίες για γιουχαΐσματα των στελεχών των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κάνουν αθλιότητες, δεν είναι περισσότερο πατριώτες. Αυτές οι φωνές πρέπει να απομονωθούν. Η χώρα μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης, βγήκε στο ξέφωτο. Όσοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν θα είναι μόνιμα ταυτισμένοι με την καθυστέρηση και θα αποτελούν τροχοπέδη στην πρόοδο της χώρας.

*Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: