Οικονομία » Η Wind στηρίζει το Safe Water Sports

Η Wind στηρίζει το Safe Water Sports

Η Wind στηρίζει το Safe Water Sports

Η WIND Ελλάς στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Safe Water Sports, για την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τη θάλασσα, με στόχο την πρόληψη και την μείωση των πνιγμών και των ατυχημάτων που κάθε χρόνο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, συμβαίνουν στη θάλασσα στην Ελλάδα.

Με περίπου 2.500 νησιά, η Ελλάδα κατέχει την 11η θέση σε παγκόσμια κλίμακα στον κατάλογο των χωρών με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή (13.676 χιλιόμετρα).

Η συνεργασία της WIND Ελλάς και του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού έχει σαν βασικό στόχο την ενίσχυση της ενημερωτικής εκστρατείας του Safe Water Sports, με κύριο άξονα την χρήση της δωρεάν εφαρμογή Safe Water Sports app για φορητές έξυπνες συσκευές (κινητά τηλέφωνα και tablets) την οποία έχει αναπτύξει ο Οργανισμός και η οποία περιλαμβάνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες όπως:

·ΟΛΕΣ και ΜΟΝΟ τις νόμιμες επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ (waterski, scuba diving, tubes, kitesurf, ενοικιάσεις σκαφών κλπ.) που λειτουργούν στην Ελλάδα,

·τις 3.000+ παραλίες με πρόσβαση που έχουμε από κοινού χαρτογραφηθεί με το Λιμενικό Σώμα, με ενδεικτικές παοραμικές φωτογραφίες και ενημερωτικά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά τους αναφορικά με την ασφαλή κολύμβηση όπως: (αν έχουν ναυαγοσώστη, βαθιά/ρηχά νερά, το είδος παραλίας –πχ. αμμώδης, με βότσαλα κλπ.-, το μήκος της παραλίας, αν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, parking κλπ.),

·τις μαρίνες, τα αλιευτικά καταφύγια και γενικότερα τις τοποθεσίες που επιτρέπεται ο ελλιμενισμός σκαφών καθώς τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν.

·Επιχειρήσεις ενοικίασης ταχυπλόων σκαφών

·τους ισχύοντες κανονισμούς ασφάλειας (νομοθεσία) για κάθε θαλάσσιο σπορ και δραστηριότητα στην θάλασσα καθώς και πολλές συμβουλές

·τα νοσοκομεία και τις λιμενικές αρχές που βρίσκονται σε όλη την χώρα

·και τέλος ειδικά ενημερωτικά προγράμματα για παιδιά και νέους με θέμα την ασφάλειά τους στη θάλασσα και το νερό.

Επίσης οι πολίτες μπορούν μέσω εφαρμογής (app) Safe Water Sports να:

■ καταγγείλουν / αναφέρουν κάθε παραβατική ή παράνομη δραστηριότητα στη θάλασσα που πέφτει στην αντίληψή τους και η οποία βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των πολιτών, και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μας, να ενημερώσουν το Λιμενικό Σώμα ώστε εκείνο να παρέμβει όπου και αν χρειάζεται.

■ σχολιάσουν και να βαθμολογήσουν (rate & comment) μια επιχείρηση θαλασσίων σπορ – μέσων αναψυχής, και με αυτό τον τρόπο να επιβραβεύσουν τους άριστους επαγγελματίες και να βοηθήσουν τους υπόλοιπους να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι προσφέροντας υπηρεσίες ποιοτικές και ασφαλείς.

Η συνεργασία της WIND Ελλάς και του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports περιλαμβάνει επίσης πολλές δράσεις όπως:

Ενημερωτική σήμανση, με ειδικό αυτοκόλλητο των έξυπνων φορητών συσκευών που πωλούνται από τα καταστήματα της WIND Ελλάς. Social media και ΜΜΕ campaign, αξιοποιώντας το ενημερωτικό υλικό του Οργανισμού

Στη χώρα μας, με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής, συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης, και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος.

Βασικός άξονας του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρίας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά η μαζική κινητοποίηση. Η WIND Ελλάς είναι αρωγός της προσπάθειας αυτής που έχει σαν στόχο την προστασία του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής και ακεραιότητας.

Διαβάστε επίσης: