Ελλάδα » Βγαίνει σήμερα το διαζύγιο Κινήματος Αλλαγής – Ποταμιού

Βγαίνει σήμερα το διαζύγιο Κινήματος Αλλαγής – Ποταμιού

Βγαίνει σήμερα το διαζύγιο Κινήματος Αλλαγής – Ποταμιού

Από λεπτό σε λεπτό ξεκινά η συνεδρίαση της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων με εισήγηση τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναμένεται να εισηγηθεί σε λίγη ώρα την αποχώρηση του κόμματός του από το Κίνημα Αλλαγής.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ομιλίες βουλευτών και ευρωβουλευτών και στη συνέχεια θα πάρουν τον λόγο τα στελέχη που συμμετέχουν στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο, τη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων.

Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει η κρίσιμη ψηφοφορία που θα κρίνει το μέλλον του Ποταμιού και τις σχέσεις του με το νέο κεντροαριστερό φορέα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για στελέχη που θεωρούν την «έξοδο» καταστροφική. Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μείνει στο Κίνημα Αλλαγή, ο Παναγιώτης Βλάχος (μέλος της πρωτοβουλίας «Μπροστά») και στελέχη  προερχόμενα από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, όπως η Αθηνά Δρέττα.

Οι βουλευτές του κόμματος είναι σύμφωνοι με την αποχώρηση, αλλά δεν κοιτούν όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Αμυράς και Ψαριανός θεωρούν ότι η λύση για την αναστροφή της καταστροφικής πορείας της χώρας είναι η ΝΔ. Αντίθετα ο Σπύρος Δανέλλης και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος μιλούν ανοιχτά για προοδευτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερά στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο Γιώργος Μαυρωτάς ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Σπύρου Λυκούδη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη το διαζύγιο είναι ευπρόσδεκτο, καθώς θεωρούν ότι η πολυφωνία είχε εξελιχθεί σε παραφωνία.

Διαβάστε επίσης: