Οικονομία » Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί

Λίγες ημέρες μετά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία -μεταξύ άλλων- έλαβε αποφάσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και επιβεβαίωσε την έξοδο της χώρας από τα μνημονιακά προγράμματα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, επισκέπτεται την Αθήνα από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου έως την Τρίτη 3 Ιουλίου.

Η επίσκεψη Μοσκοβισί σχετίζεται άμεσα με τις αποφάσεις του Eurogroup, με τον Ευρωπαίο επίτροπο, εκτός από τις επαφές που θα έχει με την πολιτική ηγεσία της χώρας, να ενημερώνει και τη Βουλή των Ελλήνων για όσα έλαβαν χώρα στο Λουξεμβούργο και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που σημειώνει ότι «η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της συνολικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου, η οποία παρέχει τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας για την Ελλάδα τον Αύγουστο».

Αναλυτικότερα, ο Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Επίσης θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά.

Την Τρίτη θα μιλήσει ενώπιον της Βουλής και θα ενημερώσει την Ειδική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τις Διαρκείς Επιτροπές Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι επιτροπές θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση στις 11.30, την Τρίτη 3 Ιουλίου με θέμα «Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα». Στη συνεδρίαση που θα παραστούν και ευρωβουλευτές, θα λάβει το λόγο και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΠΗΓΗ:

Διαβάστε επίσης: