Αθλητισμός » Σκουρτόπουλος: Ο Αντετοκούνμπο θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβρη

Σκουρτόπουλος: Ο Αντετοκούνμπο θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβρη

Σκουρτόπουλος: Ο Αντετοκούνμπο θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβρη

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στο επίσημο σάιτ της FIBA και αναφέρθηκε σε αρκετά φλέγοντα θέματα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Ανδρών. Θέματα όπως την ενδεχόμενη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα προκριματικά (για την οποία φάνηκε σίγουρος), το μέλλον των παιδιών που απαρτίζουν τώρα την Εθνική και αγωνίζονται, αν η ομάδα προκριθεί στο Παγκόσμιο ενώ ήταν θετικά προσκείμενος τη διαδικασία των «παραθύρων» των προκριματικών.

Διαβάστε τι δήλωσε αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής:

«Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι όλοι οι παίκτες που είναι εδώ, ανήκουν στην ομάδα. Δεν είναι αστείο να παίζεις για την Εθνική, ακόμα και αν είναι για λίγα ματς. Επειδή αρκετοί παίζουν από παλιά στην ομάδα, δεν σημαίνει ότι θα παίζουν και συνεχόμενα. Είναι σημαντικό να επεκτείνεις την βάση της Εθνικής ομάδας. Τα παράθυρα βοήθησαν τους παίκτες να γίνουν ομάδα, να δημιουργήσουν μία ατμόσφαρα. Μας δίνεται η ευκαιρία να δεθούμε μεταξύ μας και να δοκιμαστούμε. Και όταν έρθει η ώρα της επιλογής θα έχουμε τις ενδείξεις.

Για τον ΝΒΑερ της Εθνικής, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ανέφερε σχετικά με την επικείμενη συμμετοχή του σε ματς των προκριματικών: «Πιστεύω πως ο Γιάννης θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβρη. Αν δεν γίνει κάτι ξαφνικό ή σοβαρό, θεωρώ πως θα έρθει στην Εθνική. Γνωρίζει τα πάντα για την ομάδα, έχει το πρόγραμμα της προπόνησης. Έχει δείξει ενδιαφέρον και θα είναι στα πρώτα παιχνίδια της επόμενης φάσης».

Ενώ για τυς παίκτες που στηρίζουν μεσούσης της σεζόν την ομάδα, ελλείψει των παικτών των αιωνίων αλλά και του Greek Freak δήλωσε: «Θέλουμε να δείξουμε ότι λειτουργούμε σωστά. Και είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν θέσεις για τα παιδιά που προσπάθησαν πολύ στα προκριματικά, όταν και αν βρεθούμε στο Παγκόσμιο. Ένας σημαντικός αριθμών παικτών που παίζουν τώρα στα παράθυρα, θα είναι και στο τελικό ρόστερ. Θα υπάρχει ευκαιρία για αποζημίωση».

Διαβάστε επίσης: