Παραπολιτικά » Διαδικτυακός διάλογος Κώστα Τσιάνου – Κυριακής Σπανού
ΤΑΚΤ ΚΑΙ... ΚΑΡΦΑΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διαδικτυακός διάλογος Κώστα Τσιάνου – Κυριακής Σπανού

Διαδικτυακός διάλογος Κώστα Τσιάνου – Κυριακής Σπανού

Μπορεί αυτή την ώρα να πραγματοποιείται στη Λάρισα η πρεμιέρα του έργου «Από το γάμο στο διαζύγιο;» του Ζωρζ Φεϋντώ που παρουσιάζει το Θεσσαλικό Θέατρο φέτος το καλοκαίρι, όμως νωρίτερα αναπτύχθηκε διαδικτυακός διάλογος – μέσω facebook – μεταξύ του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή και Λαρισαίου θεατράνθρωπου Κώστα Τσιάνου και της νυν καλλιτεχνικής διευθύντριας Κυριακής Σπανού, ο οποίος διακρίθηκε για το τακτ και τα… καρφάκια του!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κώστας Τσιάνος πέρα από τις ευχές για τη σημερινή πρεμιέρα είχε και ένα παράπονο για το γεγονός ότι τόσο για τη σημερινή, όσο και για την αυριανή παράσταση, επελέγη ως χώρος το Κηποθέατρο Αλκαζάρ και όχι η «Αυλή του Μύλου».

ΤΣΙΑΝΟΣ-ΦΩΤΟ-1

Αναλυτικά, η πρώτη ανάρτηση του Κ. Τσιάνου:

«Εύχομαι στο «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» καλή επιτυχία που αρχίζει σήμερα τις παραστάσεις του. Έμεινα έκπληκτος βέβαια που θα παίξει στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ και όχι στο υπέροχο θέατρο «ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ» που δημιουργήσαμε πριν από μερικά χρόνια για να μπορεί το Θέατρό μας να δίνει και το καλοκαίρι πολλές παραστάσεις σ΄ αυτό. Και να πραγματοποιούνται οι παράλληλες μουσικοθεατρικές βραδιές που άφησαν εποχή. Το Θέατρο «ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ» θαυμάστηκε σαν υπέροχος, δροσερός και πανέμορφος χώρος από πολλούς. Είναι από τα μοναδικά, στο είδος του, θέατρα στην Ελλάδα και ανήκει στο «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ»! Γιατί το εξόρισαν από κει; Κρίμα! Η τωρινή παράσταση πρέπει να πάει καλά και το Θέατρό μας να κάνει ακόμη μια επιτυχία!
Κώστας Τσιάνος»

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ

Στη συνέχεια ήρθε η απάντηση της Κ. Σπανού:

«Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας. Είναι πολύ ωραίο το θέατρο της ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ, πράγματι αλλά εφέτος αποφασίσαμε να μη μείνει το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ μόνο στη Λάρισα, αλλά να πάει στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ και όλη την Ελλάδα με δική του παραγωγή. Είναι σπουδαίο το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ να είναι παρόν παντού. Ευχαριστούμε και πάλι!».

Ο ενδιαφέρων διάλογος έκλεισε – για την ώρα – με ανταπάντηση του Κ. Τσιάνου:

«Καλή μου Κυριακή, το «Θεσσαλικό Θέατρο» πάντα όργωνε την Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα και έπαιζε και στην «ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ». Όταν οι επιχορηγήσεις του ΥΠΠΟ ήταν μηδενικές περιόριζε το Δ.Σ. τις πολυέξοδες περιοδείες. Μακάρι η επιτυχία της παράστασης στην περιοδεία να είναι μεγάλη, όπως ήταν πάντα. Εκτός από το περασμένο καλοκαίρι με τις «ΒΑΚΧΕΣ» που ματαιώθηκαν σχεδόν όλες οι παραστάσεις της περιοδείας».

Εν αναμονή της συνέχειας (;)

 

Διαβάστε επίσης: