Παραπολιτικά » Ζημιές σε παράλια και καλλιέργειες του ν. Λάρισας
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ζημιές σε παράλια και καλλιέργειες του ν. Λάρισας

Ζημιές σε παράλια και καλλιέργειες του ν. Λάρισας

Εικόνες από την επέλαση της κακοκαιρίας τον περασμένο χειμώνα έζησαν οι κάτοικοι, αλλά και οι παραθεριστές των παραλίων από την σοβαρή επιδείνωση του καιρού τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω καλοκαιριού. Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση στα παράλια της Λάρισας υποστηρίζουν ότι τα έργα που έγιναν μετά τις καταστροφές του χειμώνα μάλλον έσωσαν -σε μεγάλο βαθμό-  την κατάσταση.

Ωστόσο, πάλι τα ρέματα φούσκωσαν και ο παραλιακός δρόμος, κυρίως προς τη Βελίκα, από τον όγκο των υδάτων έκλεισε για τα οχήματα για λόγους ασφαλείας. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, Πέμπτη μεσημέρι, τα μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονταν για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δρόμο προς Σκλήθρο, όπου σημειώθηκε κατολίσθηση και ο δρόμος έκλεισε. Πλήγμα όμως δέχθηκε και ο τουρισμός καθώς στην περιοχή των παραλίων του Δήμου Τεμπών και λόγω των φαινομένων, επιχειρηματίες του κλάδου έλεγαν ότι σημειώθηκαν αποχωρήσεις ξένων τουριστών.

Ζημιές προκλήθηκαν όμως και σε καλλιέργειες κυρίως βαμβακιού στις περιοχές γύρω από την Κάρλα. Έτσι χτυπήθηκαν έντονα -καθώς μάλλον εκεί ήταν εντονότερα τα φαινόμενα- το Καλαμάκι, η Νίκη και το Σωτήριο. Από σήμερα αναμένεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην περιοχή για να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς.

Π.Γ.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: