Βιβλίο » Βιβλιοπροτάσεις της λογοτεχνίας του φανταστικού

Βιβλιοπροτάσεις της λογοτεχνίας του φανταστικού

Βιβλιοπροτάσεις της λογοτεχνίας του φανταστικού

Γράφει ο Θανάσης Μάργαρης

«Οι αξιοδιήγητοι καιροί του Μοναχικού»

Ο εκλεκτός συγγραφέας της Hard Science Fiction Μιχάλης Αντωνόπουλος στην τελευταία του δημιουργία με τίτλο «Οι αξιοδιήγητοι καιροί του Μοναχικού» (εκδόσεις Ρενιέρη) μας εκπλήσσει ευχάριστα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία, μοναδική για το χώρο του φανταστικού, που κάθε φορά ο συγγραφέας ακολουθεί με το προσωπικό του στιλ γραφής και με αναγωγές που δείχνουν την πνευματική καλλιέργεια ενός επιστήμονα-αστροφυσικού που η Science Fiction και το εύρος των γνώσεών του τον καθιστά μοναδικό και πρωτότυπο στη σύλληψη ιδεών τόσο στα μυθιστορήματα όσο και στις νουβέλες και στα διηγήματά του.

Το στόρι αναφέρεται σε ένα διαστρικό ταξίδι του αστροκαταδρομικού σκάφους «Μοναχικός» μιας αυτοκρατορίας που καταρρέει και ένα πλήρωμα πιστών ενός καθεστώτος που ψυχορραγεί. Κυνηγημένος από έναν εχθρό που ξεπροβάλλει από τα σκοτάδια των ετών φωτός ο συγγραφέας περιγράφει εύστοχα τις τελευταίες ώρες του σκάφους.

Το σκεπτικό του αποτελεί προσομοίωση της πτώσης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε μια Space Opera εξιστόρηση.

Η πρωτοτυπία του κειμένου έγκειται επίσης στα ονόματα των ηρώων που αναφέρονται σε μεγάλους συγγραφείς του φανταστικού που διέπρεψαν στο χώρο.

Η δημιουργία του Μ. Αντωνόπουλου μια ποιοτική λογοτεχνική πρόταση.

 «Ο νούμερο Ένα»

Ένας νέος συγγραφέας Επιστημονικής Φαντασίας σε μια πρωτότυπη νουβέλα με τίτλο «Ο νούμερο Ένα» (εκδόσεις Ρενιέρη) του Αντώνη Κρύσιλα που μόλις κυκλοφόρησε. Το στόρι αναφέρεται σε έναν εξωγήινο πολιτισμό στην παρακμή του. Μια απελπισμένη επιστημονική αποστολή, ένας φιλόδοξος γενετιστής και ένα πείραμα που ξεφεύγει από τον έλεγχο. Η προσπάθεια του γενετιστή δημιουργού και το δημιούργημά του ο νούμερο Ένα της ιστορίας σκιαγραφούνται με μια αφήγηση ασθματική και μια γραφή αιρετική και αποκαλυπτική στην όλη θεματική της. Η δημιουργία του νούμερο ένα πλάσματος, που αυτοαποκαλείται Αδάμ και η δημιουργία της φιλικής συντρόφου του, σε ένα περιβάλλον εγκλεισμού μέχρι την τελική απόδρασή τους προσιδεάζει σε ένα ζευγάρι πρωτόπλαστο σε συνθήκες όμως εργαστηρίου.

Ο συγγραφέας εμπνέεται δημιουργικά και αιρετικά με την ελευθερία έκφρασης ενός δημιουργού από το μύθο των πρωτόπλαστων γράφοντας μια νουβέλα μοναδική.

Επίσης κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο του Αντώνη Κρύσιλα με τίτλο «Η Γαλάτεια και τα μυρμήγκια« (εκδόσεις Πατάκη) που είναι αφιερωμένο στην κόρη του και σε όλα τα παιδιά που αγαπούν και σέβονται κάθε ζωντανό πλάσμα όσο μικρό κι αν είναι. Η εικονογράφηση ανήκει στην  Αλεξία Λουγιάκη. Πρωτότυπη θεματική του φανταστικού που θα ικανοποιήσει κάθε παιδί αναγνώστη.

Ο Αντώνης Κρύσιλας ένας ταλαντούχος συγγραφέας του φανταστικού με λαμπρό μέλλον. Οι δημιουργίες του δυο νουβέλες που δείχνουν τις απεριόριστες συγγραφικές του ικανότητες.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: