Ελλάδα » Ομόφωνα ένοχος για το βιασμό της ανήλικης κόρης του

Ομόφωνα ένοχος για το βιασμό της ανήλικης κόρης του

Ομόφωνα ένοχος για το βιασμό της ανήλικης κόρης του

Σε συνολική ποινή κάθειρξης  20 ετών και έξι μηνών κατά συγχώνευση καταδικάστηκε ,πριν από λίγο, ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 48χρονος για τις κατηγορίες του βιασμού, της αιμομιξίας, της αποπλάνησης και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος της ανήλικης κόρης του.

Ο ίδιος αρνήθηκε στην απολογία του τις κατηγορίες, όμως το δικαστήριο ήταν καταπέλτης.  Ο 48χρονος θα επιστρέψει στην φυλακή.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής κ. Χάρης Σφακιανάκης κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση που χειρίστηκε, δήλωσε: «Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε με ομόφωνη απόφαση τον κατηγορούμενο ένοχο όλων των πράξεων για τις οποίες κατηγορείτο και επέβαλε σε αυτόν ποινή κάθειρξης 20 ετών και έξι μηνών.

Η απόφαση αυτή αποτελεί την πλήρη δικαίωση για την ανήλικη, η οποία έπεισε με την βιωματική κατάθεση της, που αναγνώστηκε στο ακροατήριο, τακτικούς δικαστές και ενόρκους για την αλήθεια των καταγγελιών της. Προσωπικά θέλω να την συγχαρώ δημόσια για το θάρρος και την δύναμη που βρήκε να παλέψει για την ζωή και το μέλλον της, εκεί που κάποιοι άλλοι άνθρωποι, ακόμη και ενήλικες, δεν βρίσκουν το ψυχικό σθένος να το κάνουν».

Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Νίκος Δαφνομήλης τόνισε ότι «ανεξάρτητα από την ποινική έκβαση, σε τέτοιες υποθέσεις αποχωρείς από την δικαστική αίθουσα με σοβαρά αναπάντητα ερωτήματα».

Στην συγκεκριμένη υπόθεση, όπως επισήμανε, ενώ ο εντολέας του αθωώθηκε σε σχέση με το σκέλος της καταγγελίας που οδήγησε στην αυτόφωρη σύλληψη του, κρίθηκε ένοχος ως προς το σκέλος προγενέστερων περιστατικών που είχαν καταγγελθεί. «Σε κάθε περίπτωση, η εκτίμηση μας είναι ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα δοθεί η δυνατότητα για την ανάδειξη όλων των πραγματικών περιστατικών».

Διαβάστε επίσης: