Αθλητισμός » Χίλσμπορο: Ιστορική απόφαση! Στο εδώλιο ο επικεφαλής της αστυνομίας και τέσσερις αξιωματούχοι

Χίλσμπορο: Ιστορική απόφαση! Στο εδώλιο ο επικεφαλής της αστυνομίας και τέσσερις αξιωματούχοι

Χίλσμπορο: Ιστορική απόφαση! Στο εδώλιο ο επικεφαλής της αστυνομίας και τέσσερις αξιωματούχοι

Δυο χρόνια αφότου σώμα ενόρκων απεφάνθη ότι ο θάνατος των φιλάθλων της Λίβερπουλ δεν μπορεί να θεωρηθεί ατύχημα, η Δικαιοσύνη αποφάσισε τη δίωξη του υπεύθυνου για την ασφάλεια του σταδίου την 15η Απριλίου του 1989, όταν κι έχασαν τη ζωή τους 96 οπαδοί των “ρεντς” στο Χίλσμπορο.

Το δικαστήριο του Πρέστον και ο δικαστής Σερ Πίτερ Όπενσο πήραν την ιστορική απόφαση για άρση της απόφασης του 2000 που δεν προέβλεπε δίκη για τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας.

Ο 73χρονος σήμερα Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, επικεφαλής της αστυνομίας στο ματς και ακόμη τέσσερις αξιωματούχοι του αγώνα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια 95 ανθρώπων.

Ο Ντάκενφιλντ θα περάσει από δίκη στις 10 Σεπτεμβρίου, μαζί με ακόμη έναν από τους αξιωματούχους, ενώ οι υπόλοιποι τρεις θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τον Ιανουάριο του 2019. Ο αριθμός των κατηγορούμενων δεν αποκλείεται να αυξηθεί…

Άξιο αναφοράς, πως περίπου 20 συγγενείς των θυμάτων βρέθηκαν στο δικαστήριο του Πρέστον, για να ακούσουν την απόφαση του δικαστή.

Διαβάστε επίσης: