Ελλάδα » 750 στους δήμους: Ποιά κριτήρια «δίνουν» διορισμό

750 στους δήμους: Ποιά κριτήρια «δίνουν» διορισμό

750 στους δήμους: Ποιά κριτήρια «δίνουν» διορισμό

Σχεδόν έτοιμη είναι η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 750 θέσεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους της χώρας.

Θα είναι, μάλιστα, η πρώτη που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα, αφού το αίτημα έχει ήδη φτάσει στην Ανεξάρτητη Αρχή από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο.

Σημειώστε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών θα είναι όμοια με εκείνη της -συμπληρωματικής της- 3Κ/2018, ενώ προβλέπεται και ειδική εμπειρία για τους υποψηφίους.

Αναφορικά με τα κριτήρια που θα προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους τον πολυπόθητο διορισμό είναι:

  • Απαραίτητα πρόσθετα προσόντα: Είναι το «α» και το «ω» για την διεκδίκηση των θέσεων, αφού χωρίς την ύπαρξή τους, οι υποψήφιοι τοποθετούνται αυτόματα εκτός διαγωνισμού.
  • Ειδική εμπειρία: Μετράει ιδιαίτερα, ακόμα και για τους υποψηφίους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.
  • Κριτήρια ΑΣΕΠ: Βαθμός τίτλου σπουδών, μεταπτυχιακά, εμπειρία και γνώση ξένων γλωσσών, θα κάνουν την διαφορά μεταξύ των υποψηφίων.

Όσον αφορά στους μισθούς και τα επιδόματα που περιμένουν τους διοριστέους, οι ενδιαφερόμενοι πρέπι να έχουν υπόψη τα εξής:

  • Οι υπάλληλοι των ΟΤΑ υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων
  • Ο εισαγωγικός μισθός για τους πτυχιούχους ΑΕΙ είναι €1.092, για του πτυχιούχους ΤΕΙ €1.037, για τους αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ €858 και για τους απόφοιτους Γυμνασίου ή Δημοτικού (για όσους αποφοίτησαν έως το 1980) είναι €780
  • Όσοι προσληφθούν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και «παραμεθόριων» για αυτούς που θα υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΠΗΓΗ: workenter.gr

Διαβάστε επίσης: