Δήμοι Νομού » Δήμος Κιλελέρ » Ξεκίνησε το ανασκαφικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στην αρχαία Κραννώνα

Ξεκίνησε το ανασκαφικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στην αρχαία Κραννώνα

Ξεκίνησε το ανασκαφικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στην αρχαία Κραννώνα

Την ομάδα φοιτητών, Ελλήνων και ξένων, οι οποίοι υλοποιούν το πενταετές  ερευνητικό-επιστημονικό, ανασκαφικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στην αρχαία Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ και τον επιβλέποντα καθηγητή του προγράμματος Δημήτρη Μποσνάκη υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος στο παλαιό σχολείο της ΤΚ Κραννώνος. Στο σύντομο χαιρετισμό, αφού καλωσόρισε την αποστολή, ανέφερε ότι «ο δήμος Κιλελέρ διαθέτει ένα μεγάλο πολιτιστικό απόθεμα από την προϊστορική εποχή μέχρι και τον 19ο αιώνα. Μια από τις σημαντικότερες θέσεις είναι ο χώρος της Αρχαίας Κραννώνας που ανακηρύχθηκε ως αρχαιολογικός με υπουργική απόφαση του1962. Ο Δήμος διέθεσε και θα διαθέσει όλα τα απαραίτητα εφόδια έτσι ώστε το πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας να στεφθεί επιτυχία για την οποία προσωπικά είμαι πεπεισμένος».

Ο υπεύθυνος καθηγητής και οι φοιτητές ευχαρίστησαν το Δήμο Κιλελέρ, την αντιδημαρχία Πολιτισμού και την ΤΚ Κραννώνος ,για το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο όλο εγχείρημα που θα λάβει χώρα από τις 25 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2018.

Να σημειωθεί ότι το σχολείο του Κραννώνα, ύστερα από επεμβάσεις της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κατάλυμα παρέχοντας όλες τις ανέσεις στους φοιτητές του προγράμματος. Ο δήμαρχος κλείνοντας τη συνάντηση ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη για την παρέμβασή του έτσι ώστε να διατεθούν 23 κρεββάτι και στρώματα από στρατιωτική μονάδα της Λάρισας, τους χορηγούς ΙΚΕΑ, Κ. Καζάνας και Θεσσαλία Security οι οποίοι συνέβαλαν στη στελέχωση του καταλύματος.

Την επόμενη μέρα τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν το Δημαρχείο του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια.

φοιτητες αρχαια κραννωνα (2)

Στο καλωσόρισμα παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Ρενζιάς, Αχιλλέας Χατζούλης και Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, ο πρόεδρος της ΤΚ Κραννώνος Κωνσταντίνος Τσιαγκλάνης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Διαβάστε επίσης: