Ελλάδα » Στο νοσοκομείο καθαρίστρια του Δήμου που της έπεσε οξύ στο πρόσωπο
ΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στο νοσοκομείο καθαρίστρια του Δήμου που της έπεσε οξύ στο πρόσωπο

Στο νοσοκομείο καθαρίστρια του Δήμου που της έπεσε οξύ στο πρόσωπο

Εργατικό ατύχημα με συμβασιούχο εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα η οποία είναι μητέρα 4 παιδιών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση της η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων, καυστικά υγρά πετάχτηκαν πάνω της κατά την διαδικασία συμπίεσης, από την πρέσα του απορριμματοφόρου. Στο σώμα της εργαζόμενης προκλήθηκαν εγκαύματα από το οξύ.

Στην ανακοίνωση της ΔΑΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζεται μεταξύ άλλων »Και αυτό το «ατύχημα» αποδεικνύει τις επικίνδυνες και δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας. Συνθήκες που γίνονται ακόμα δυσκολότερες όταν δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα και κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, άρβυλα ασφαλείας κ.α.), όταν δεν τους παρέχεται η κατάλληλη εκπαίδευση που πρέπει να είναι συνεχής- αφού οι τεχνικοί ασφαλείας και οι γιατροί εργασίας, όταν υπάρχουν, παίζουν διακοσμητικό ρόλο-, όταν υπάρχουν επικίνδυνα και ασυντήρητα οχήματα, όταν δεν υπάρχουν εργαλεία και υλικά κ.α».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δηλώνει «την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της προς την εργαζόμενη» και επισημαίνει πως θα επανεξετάσει το ζήτημα των Μέσων Ατομικής Προστασίας που απαιτούνται για κάθε ειδικότητα.

ΠΗΓΗ: seleo.gr /thestival.gr

Διαβάστε επίσης: