Δήμοι Νομού » Δήμος Αγιάς » «Στο ίδιο έργο θεατές»
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

«Στο ίδιο έργο θεατές»

«Στο ίδιο έργο θεατές»

Ανακοίνωση του Δώτιου Πεδίου (μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Αγιάς) με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία:

«Το 2018 προβλέπεται να είναι χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα, από άποψη αριθμού επισκεπτών. Αισιόδοξα ήταν και τα πρώτα μηνύματα για τα παράλια του Δήμου Αγιάς. Συσκέψεις επί συσκέψεων. Υπουργοί ήρθαν κι έφυγαν, άλλοι πρωί άλλοι νύχτα. Έργα μας έταξαν, χρήματα, όπως μας είπαν έδωσαν, για να διορθώσουμε ό,τι προλαβαίναμε μέχρι το καλοκαίρι.

Έργα, τέσσερις φόρες μέσα σε έντεκα μήνες. Ιούλιος 2017, Νοέμβριος 2017, Φεβρουάριος 2018, Ιούνιος 2018. Μια δυνατή βροχή όμως ήταν αρκετή για να δείξει πόσο ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει στον τόπο μας από θέμα υποδομών. Και τώρα αλλά και όλα αυτά τα χρόνια. Δρόμοι πάλι κατέρευσαν, η παραλιακή ζώνη αποκλείστηκε (πάλι) από τα ρέματα. Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι τα έργα των τελευταίων εικοσιπέντε ετών στον τόπο μας, όχι μόνο δεν είναι λειτουργικά, όχι μόνο έχουν επιβαρύνει άσκοπα τον κυβερνητικό προϋπολογισμό, αλλά απειλούν σε κάθε νεροποντή ανθρώπινες ζωές.

Τόσα χρόνια στο τιμόνι, υπεύθυνοι για την ανάπτυξη της περιοχής είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Τόσα χρόνια, αποδεδειγμένα πλέον, έχουν κάνει ελάχιστα ώστε να μπορεί η περιοχή μας να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες κι ας καμώνονται το αντίθετο.

Στο-Ιδιο-εργο

Όλοι ελπίζαμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τουρισμό της περιοχής. Όμως οι ελπίδες μας χάθηκαν από την εικόνα των τουριστών της φωτογραφίας, που από μόνοι τους αποφάσισν να περάσουν το ρέμα -συνήθης ύποπτος- Πλατανιάς, στη Βελίκα, με φόντο τις κορίνες και της ταινίες απαγόρευσης διέλευσης. Φανταζόμαστε πόσο καλές εντυπώσεις θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους και τι συνέπειες θα έχει αυτό για τον τουρισμό μας. Ίσως έναν καλό λόγο θα τον έχουν για τους τοπικούς επιχειρηματίες που ακούραστα πασχίζουν χρόνια στην περιοχή κόντρα σε θεούς αλλά και … δαίμονες.

Και μένει πικρή η εικόνα του «αντ’ αυτού» αντιδήμαρχου Αγιάς να περιγράφει, με αφοπλιστικό κυνισμό και κανένα ίχνος ντροπής, τα προβλήματα που προκλήθηκαν. Σαν να πρόκειται για κάτι που δεν μας αφορά και για κάτι που ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη. Μήπως έστω μια ελάχιστη ευθιξία; Μια παραίτηση μήπως; Τόσα χρόνια… τίποτα. Είναι πλέον κλισέ έκφραση, αλλά μάλλον θα μας φταίει ο κακός μας ο καιρός|.

Διαβάστε επίσης: