Πολιτισμός » Με το έργο «από το γάμο στο διαζύγιο» το Θεσσαλικό Θέατρο πάει στο Κηποθέτρο
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Με το έργο «από το γάμο στο διαζύγιο» το Θεσσαλικό Θέατρο πάει στο Κηποθέτρο

Με το έργο «από το γάμο στο διαζύγιο» το Θεσσαλικό Θέατρο πάει στο Κηποθέτρο

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει για το Καλοκαίρι 2018 την κωμωδία του Ζωρζ Φευντώ «Από το γάμο στο διαζύγιο» που περιλαμβάνει τα δύο μονόπρακτα: «Η Εφτάψυχη πεθερά» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη».

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο «ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ» ΛΑΡΙΣΑΣ, την ΚΥΡΙΑΚΗ: 1η Ιουλίου & ΔΕΥΤΕΡΑ: 2 Ιουλίου, και μετά ακολουθεί περιοδεία στη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Θεσσαλικό 1

Ο ίδιος ο συγγραφέας επιθυμούσε να παιχτούν με τον ενιαίο τίτλο: «Από το γάμο στο διαζύγιο». Το κεντρικό θέμα είναι η αποθέωση των παρεξηγήσεων στη σχέση του ζευγαριού, που από μία λέξη ξεκινάει μια απρόβλεπτη χιονοστιβάδα κωμικών συγκρούσεων. Ο Φευντώ οδηγεί την κωμική φάρσα σε μια αριστουργηματική μορφή. Η επιτυχία θεωρείται εξασφαλισμένη.

Θεσσαλικό 2

Στο πλαίσιο της έναρξης των παραστάσεων το μεσημέρι της Πέμπτης οι συντελεστές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου. Η πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου Βιβή Τσεκούρα μιλώντας για το έργο σημείωσε «τα ήθη εκείνης της εποχής δεν διαφέρουν από την σημερινή. Ο Φευντώ πέτυχε και ξεπέρασε τα χρονοχωρικά όρια της επίδοσής του χάρη στην μελετημένη δομή των καλογραμμένων έργων του».

Θεσσαλικό 6

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θ. Θ Κυριακή Σπανού τόνισε ότι «οι πρωταγωνιστές από μια λέξη τους κάνει και λοξοδρομούν προς την παρεξήγηση. Αυτό είναι πραγματικά μαγικό στο Φευντώ καθώς ποτέ δεν ξέρεις από πια λέξη θα προέλθει η ανατροπή».
Η σκηνοθέτης του έργου Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη ανέφερε ότι «ξεκινήσαμε να δουλεύουμε το κείμενο με πολύ σπουδαίους ηθοποιούς. Η δυσκολία είναι ότι πρέπει να συνδυαστεί το κωμικό καθώς προέρχεται μέσα από πολλές ανατροπές».
Ο ηθοποιός Κώστας Αποστολάκης, εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, υπογράμμισε ότι «η κωμωδία είναι δράμα στο τετράγωνο. Τον Φευντώ νίωθω ότι ήταν μπροστά όταν έγραφε, τόσο πολύ τον καταλαβαίνω».

Θεσσαλικό 7

Η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου που έχει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο, ανέφερε «είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργάζομαι με το Θ.Θ. Η Λάρισα για έμενα έχει αποδειχθεί μια πραγματικά φιλόξενη πόλη».
Ο… δικός μας, Λαρισαίος ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στη παράσταση είναι ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος. «Είμαι πολύ χαρούμενος ως Λαρισαίος που είμαι εδώ. Είναι η δεύτερη φορά που εργάζομαι στο Θεσσαλικό Θέατρο. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα καθώς η κωμωδία είναι από τα αγαπημένα μου είδη», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Το πρόγραμμα περιοδειών

Περιοδεία

Στοιχεία της παράστασης.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Θεσσαλικό 9

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ

Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα μετάφραση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΥ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΙΚΗ ΜΠΑΚΑ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΚΑΡΑΘΥΜΙΟΥ

Β” ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΜΠΑΚΗΣ

MAKE-UP ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ: ΝΕΛΙΤΑ ΛΥΚΟΥΡΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 8 ΕΥΡΩ

ΜΕΙΩΜΕΝΟ (ΠΑΙΔΙΚΟ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΜΕΑ, ΑΝΩ ΤΩΝ 65, ΟΜΑΔΙΚΟ) 5 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 120′ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Διαβάστε επίσης: