Πολιτισμός » Χορωδία Musica Nostra στο ΔΩΛ

Χορωδία Musica Nostra στο ΔΩΛ

Χορωδία Musica Nostra  στο ΔΩΛ

Το γυναικείο σύνολο Musica Nostra ιδρύθηκε το 1994 από σπουδάστριες του μουσικού τμήματος στο πανεπιστήμιο επιστημών Eötvös Loránd στο οποίο εντάσσεται η χορωδία από τότε μέχρι σήμερα.

Αρκετές από τις 30 τραγουδίστριες φοιτούν ακόμη στο πανεπιστήμιο, άλλες έχουν ήδη αποφοιτήσει από ανώτατη εκπαίδευση. Οι κύριοι στόχοι της γυναικείες χορωδίας περιλαμβάνουν την ερμηνεία υψηλής ποιότητας και την δημοτικοποίηση παλαιότερης και σύγχρονης μουσικής. Έχει ήδη ερμηνεύσει και ηχογραφήσει παγκόσμιες πρεμιέρες πολυάριθμων συνθέσεων.

Musica Nostra Choir church concert

Το σύνολο έχει επίσης γράψει πέντε cd με μουσική διαφόρων εποχών. από την ίδρυση της  η χορωδία Musica Nostra  έχει κερδίσει σημαντικά έπαθλα σε διεθνείς διαγωνισμούς στις υψηλότερες βαθμίδες, όπως Arezzo (Italy), Tours (France), Marktoberdorf (Germany), Maribor (Slovenia), Bad Ischl (Austria) Neuchatel (Switzerland) Bratislava (Slovakia), Namestovo (Slovakia) Debrecen (Hungary) Pécs and Budapest

Το σύνολο ιδρύθηκε από την Σουζάνα Μίντσετου μαέστρο και καλλιτεχνική διευθύντρια, βοηθό καθηγητή στο τμήμα μουσικής του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης, πρόεδρο της ένωσης ουγγρικών χορωδιών.

Zs. Mindszenty-conductor

Διδάσκει τακτικά την μέθοδο Κόνταλυ στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπηρετεί ως μέλος επιτροπών διεθνών διαγωνισμών χορωδιών. Πολλές φορές έχεις λάβει το βραβείο «καλλιτεχνικό βραβείο στην σύγχρονη μουσική» και το 2003 έλαβε το βραβείο Φέρενς Λίστ καλλιτεχνικό βραβείο για υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Στο πιάνο συνοδεύει η Μπερναντέτ Σέκερ, απόφοιτους της ακαδημίας μουσικής Φέρεντς Λίστ ως καθηγήτρια μουσικής και διευθύντρια  χορωδίας και πιανίστα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 -ώρα 20.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης: