Θεσσαλία » Από βάρκα του Δήμου Τρικκαίων η διαρροή πετρελαίου στο Ληθαίο ποταμό;

Από βάρκα του Δήμου Τρικκαίων η διαρροή πετρελαίου στο Ληθαίο ποταμό;

Από βάρκα του Δήμου Τρικκαίων η διαρροή πετρελαίου στο Ληθαίο ποταμό;

Δείτε τι αναφέρει η έκθεση αυτοψίας που ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε χθες το μεσημέρι.

Όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr  το μεσημέρι της Τρίτης (με βίντεο και φωτογραφίες ΕΔΩ) σημαντική ποσότητα πετρελαίου είχε διαρρεύσει στο Ληθαίο ποταμό, δημιουργώντας μια μεγάλη πετρελαιοκηλίδα από το ύψος της γέφυρας του Τρικκαίογλου και για εκατοντάδες μέτρα μέχρι το κέντρο της πόλης.

Η κινητοποίηση των υπηρεσιών, τόσο του Δήμου, όσο και της Π.Ε. Τρικάλων ήταν άμεση. Από το Δήμο Τρικκαίων, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που  εκδόθηκε μόλις τρεις ώρες μετά την αποκάλυψη του γεγονότος αποδόθηκε η ρύπανση σε  «αγωγό κοντά στη γέφυρα Τρικκαίογλου, όπου καταλήγουν όμβρια ύδατα της περιοχής Κουτσομυλίων» και «πραγματοποίηση εργασιών αποξήλωσης δεξαμενής και καυστήρα πετρελαίου από οικία, κοντά στο σημείο ρύπανσης, ως πιθανή αιτία του προβλήματος».

Ωστόσο η έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Π.Ε. Τρικάλων η οποία εκδόθηκε χθες το μεσημέρι δεν επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα αυτά. Αντίθετα σημειώνει ότι «οι κηλίδες πετρελαίου ξεκινούσαν από το ύψος του αντλιοστασίου Τρικάλων» και ότι δεν υπήρχαν κηλίδες πετρελαίου εντός του ποταμού ανάντι του αντλιοστασίου, όπου βρίσκονται τα σπίτια, και σε απόσταση 200 μ. που ελέγχθηκε.

Αναφέρει δε η σχετική έκθεση, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό και την οποία αποκαλύπτει το trikalavoice.gr παρακάτω ότι «εντός του Ληθαίου μπροστά από το αντλιοστάσιο υπήρχε ένα μηχάνημα κοπής χόρτων το οποίο φαίνεται στη φωτογραφία 1. Σε όλη την επιφάνεια του νερού εντός του οχήματος υπήρχε κηλίδα πετρελαίου».

ekthesi

ληθαιος

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη βάρκα του Δήμου Τρικκαίων παρέμενε στο σημείο τον τελευταίο μήνα, απομακρύνθηκε από το ποτάμι και μεταφέρθηκε στην όχθη, το μεσημέρι της Τρίτης.

Πλέον αναμένεται η συνεργασία των υπηρεσιών Δήμου Τρικκαίων και Π.Ε. Τρικάλων, προκειμένου να βεβαιωθεί με ακρίβεια από πού προήλθε το πρόβλημα, ενώ πιθανολογείται παρέμβαση Εισαγγελέα για τη πρωτοφανή υπόθεση μόλυνσης του Ληθαίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κεντρική φωτό του trikalavoice.gr  είναι τραβηγμένη νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, όταν και διαπιστώθηκε το πρόβλημα διαρροής. Η δεύτερη, εντός του θέματος το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr

Διαβάστε επίσης: