Ελλάδα » Κυβέρνηση: Συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού – Ν.Δ.: Παραληρούν

Κυβέρνηση: Συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού – Ν.Δ.: Παραληρούν

Κυβέρνηση: Συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού – Ν.Δ.: Παραληρούν

Για «συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες» κάνει λόγο η κυβέρνηση, δια του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλου, με τη Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της να μιλά για «παραληρηματικές δηλώσεις» του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σε δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε στη Ν.Δ. πως «με τη στάση της ηγεσίας της αλλά και τις εθνικιστικές και προκλητικές τοποθετήσεις βουλευτών της, νομιμοποιεί και προσφέρει πολιτική κάλυψη σε αυτές τις πρακτικές». «Θέλει να επενδύσει στο πολιτικό κλίμα της ακροδεξιάς υστερίας και των φασιστικών επιθέσεων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ανέφερε επιπλέον πως «η φιλελεύθερη μάσκα του κ. Μητσοτάκη έχει πέσει εδώ και καιρό», καθώς και ότι «με τις επιλογές του έχει καταφέρει να εκφυλίσει το κόμμα του μετατρέποντάς το σε πολιτικό υπερασπιστή και συνομιλητή φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων». Κατά τον κ. Τζανακόπουλο, «η Ν.Δ. καμία σχέση δεν έχει πλέον με την μετριοπαθή κεντροδεξιά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε εξάλλου πως «η χώρα σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα βρίσκεται εκτός μνημονίων», καθώς και ότι «ο αγώνας για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των αδυνάμων θα συνεχιστεί με περισσότερα όπλα πλέον. Και πάνω από όλα η μάχη κατά της διαφθοράς θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη θα εκπυρσοκροτήσει και εκείνοι που τελικά θα καταρρεύσουν θα είναι ο ίδιος, η σημερινή ακροδεξιά ηγεσία της Ν.Δ. και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους στηρίζουν».

Από την πλευρά του, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε σύντομο σχόλιό του ανέφερε πως «τα παραληρήματα αυτής της κυβέρνησης χρήζουν πλέον ψυχιατρικής παρέμβασης και όχι πολιτικού σχολιασμού».

«Το μόνο που απομένει να καταγγείλει ο καταρρέων κυβερνητικός θίασος είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και πίσω από τον Ρουβίκωνα», συμπλήρωσε η Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης: