Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Στο Καλοχώρι για το έθιμο του Κλήδονα ο Γιώργος Μανώλης

Στο Καλοχώρι για το έθιμο του Κλήδονα ο Γιώργος Μανώλης

Στο Καλοχώρι για το έθιμο του Κλήδονα ο Γιώργος Μανώλης

Κυριακή βράδυ ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Καλοχωρίου σε εκδήλωση του και με μεγάλη παρουσία του κόσμου, αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα ανήμερα της γέννησης του Αϊ Γιάννη.

ΚΛΗΔΟΝΑΣ (8)

Την εκδήλωση άνοιξαν τα ελεύθερα κορίτσια, τοποθετώντας μπουκέτα λουλουδιών, στο μπακράτσι με το «αμίλητο νερό» και  στη συνέχεια  οι μεγαλύτερες  κυρίες του συλλόγου τραγούδησαν τραγούδια  του Κλήδονα.

ΚΛΗΔΟΝΑΣ (7)

Τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά τμήματα του Μ.Ε.Σ. Καλοχωρίου, όπου χόρεψαν χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Μιχάλη Τσακνάκη.

ΚΛΗΔΟΝΑΣ (1)

Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο, κρατώντας μέχρι αργά το βράδυ, με τη συνοδεία της καταπληκτικής  ορχήστρας των αδελφών Νίκου και Θάνου Ρούμπου.

ΚΛΗΔΟΝΑΣ (3)

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λαδόπουλος,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τεμπών Μιχ. Καρατέγος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών  Γιώργος Μανώλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και φορέων, ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου  και πλήθος κόσμου.

ΚΛΗΔΟΝΑΣ (4)

ΚΛΗΔΟΝΑΣ (5)

ΚΛΗΔΟΝΑΣ (6)

 

Διαβάστε επίσης: