Ελλάδα » Προβλήματα από τη «Νεφέλη» – Βούλιαξε η Χαλκιδική

Προβλήματα από τη «Νεφέλη» – Βούλιαξε η Χαλκιδική

Προβλήματα από τη «Νεφέλη» – Βούλιαξε η Χαλκιδική

Πλημμυρικά φαινόμενα έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Στην Χαλκιδική δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, στον Βόλο η πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει αρκετούς πολίτες από τα οχήματά τους, ενώ στην Κατερίνη όπως και σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσουν οι κάτοικοι ακόμα και στις κεντρικές οδούς.

Βούλιαξε η Χαλκιδική

Η έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε περίπου μία ώρα δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Χαλκιδική και η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας διεξάγεται με δυσκολία.

Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Ο δήμαρχος Γιάννης Τζίτζιος βρίσκεται από την πρώτη ώρα στα σημεία όπου εντοπίζονται τα προβλήματα. Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα ζητήσει να κηρυχθεί η Νικήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε επίσης: