Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων από τον Δ. Λαρισαίων

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων από τον Δ. Λαρισαίων

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων από τον Δ. Λαρισαίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, με το συντονισμό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, η διανομή τροφίμων (κρέας χοιρινό, κρέας μοσχάρι, τυρί φέτα, μακαρόνι, πελτές ,υγρό πιάτων, υγρό γενικής χρήσης και σκόνη πλυντηρίου) Βασικής Υλικής Συνδρομής» στις 13, 14 και 15 Ιουνίου στην Αγορά της Νεάπολης.

Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος σε όλο τον Νομό Λάρισας ανέρχονται στον αριθμό των 5969 οικογενειών  (13900 άτομα) και στον  Δήμο Λαρισαίων  3385 οικογένειες(7853 άτομα) .

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Σε μία περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης το ζητούμενο μοιάζει να είναι η ολιστική αντιμετώπιση των συνεπειών της. Με μία Τοπική Αυτοδιοίκηση ολοένα και πιο υπεύθυνη στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής ουσιαστική και επικεντρωμένη στην καθημερινότητα , διαμορφώνεται ένα σύστημα παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου από Δήμους και Φορείς. Μία λογική που αναδείχτηκε ακριβώς και με την ένταξη του Δήμου Λαρισαίων ως πρώτης ελληνικής πόλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO των «Πόλεων που Μαθαίνουν» (learning cities).

Υπενθυμίζεται ότι στην Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και leader το Δήμο Λαρισαίων συμμετέχουν : η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ, ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας-Περιχώρων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Λάρισας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ενεργό συμμετοχή στο Πρόγραμμα έχει η οργάνωση «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».

Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων : 2410680242»

Διαβάστε επίσης: