Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Με την καθαρή πολιτική ματιά του δημάρχου…

Με την καθαρή πολιτική ματιά του δημάρχου…

Με την καθαρή πολιτική ματιά του δημάρχου…

Είκοσι περίπου φωτογράφοι από όλη τη Ελλάδα συμμετείχαν στην έκθεση φωτογραφίας που διοργανώθηκε στην Πινακοθήκη Γόννων απο την επιτροπή ανάδειξης έργου του Ζήση Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τον Δ.Τεμπών με θέμα «κοινωνικός ρατσισμός».
Ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης και είδε με ιδιαίτερη προσοχή τα εκθέματα των φωτογράφων που συμμετείχαν από όλη τη χώρα. Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα «κοινωνικός ρατσισμός» – μέρες πολιτισμού, μνήμη Ζήση Παπαδημητριου» σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Από τα αγαπημένα θέματα του Ζήση Παπαδημητρίου…
Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια χωρίς την απαστράπτουσα πνευματική προσωπικότητα που τίμησε το Δήμο μας κι ιδιαίτερα τους Γόννους, που ανάδειξε την επιστήμη, τον πολιτικό και νομικό πολιτισμό, που υπηρέτησε αρχές και αξίες και όχι αξιώματα. 

Η κοινωνική ή πολιτική πρακτική διακρίσεων που βασίζεται στο δόγμα της ανωτερότητας και στην καλλιεργημένη αντίληψη των μελών της φυλής ότι οφείλουν να περιφρουρήσουν την αμιγή σύσταση, την καθαρότητα της ομάδας τους, καθώς και τον κυρίαρχο ρόλο έναντι των υπολοίπων φυλετικών εθνικών, κοινωνικών ομάδων, ήταν ένα από τα θέματα που εστίαζες περισσότερο και η υπερβατική σου προσωπικότητα ξεπερνούσε τα εσκαμμένα της επιστήμης σου, διευρύνοντας τους ορίζοντες της πολιτικής και της κοινωνίας. 

Τις δημόσιες παρεμβάσεις σου τις έχουμε ανάγκη, ειδικά στις μέρες μας. 

Η σιωπή από την απουσία σου σε μείζονα θεσμικά, πολιτικά, επιστημονικά, ιστορικά και κοινωνικά θέματα ακούγεται πολύ ηχηρή στα αυτιά μας».

Ένας ύμνος σε μια προσωπικότητα με την καθαρή πολιτική ματιά του δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου…

Διαβάστε επίσης: