Ελλάδα » Σύνοδος για το Προσφυγικό: τι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Σύνοδος για το Προσφυγικό: τι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Σύνοδος για το Προσφυγικό: τι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Με τις πάγιες ελληνικές θέσεις, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παροχή ασύλου, με δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα προσέλθει στη σημερινή άτυπη, μινι Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό, το απόγευμα, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας θα τονίσει ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευρωπαϊκές και όχι μονομερείς πρωτοβουλίες, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο καθώς και συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης προσφύγων και μεταναστών.

Οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, πάντως, που θα πάρουν μέρος στην Σύνοδο (σημ: η Ιταλία δεν θα συμμετέχει), όπως ανακοίνωσαν μετά την συνάντηση τους στο Παρίσι ο Γάλλος Πρωθυπουργός και ο Ισπανός Πρωθυπουργός, θα προτείνουν την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών

Ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής πρότεινε την δημιουργία hotspot σε βαλκανικές χώρες, κάνοντας μάλιστα και προτάσεις, αναφέροντας ότι η στάση ορισμένων κρατών στο φλέγον ζήτημα απειλεί να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την άτυπη συνάντηση εργασίας συγκαλεί ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και σε αυτή αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ενόψει της ευρύτερης συζήτησης για αυτά τα θέματα που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: