Θεσσαλία » Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα 51α Καραϊσκάκεια

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα 51α Καραϊσκάκεια

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα 51α Καραϊσκάκεια

Άρωμα νησιωτικής Ελλάδας και χορούς από την Κορέα περιλάμβανε, το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουνίου, το πρόγραμμα της 51ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής το χορευτικό συγκρότημα «Suna Arts» από την Κορέα που εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, ενώ τη σκυτάλη πήραν διαδοχικά ο Χορευτικός Όμιλος Βαλσαμάτων Κεφαλονιάς «Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ» και η Αδελφότητα των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από τα νησιά τους.

Αυτή ήταν η  τέταρτη κατά σειρά βραδιά της φετινής διοργάνωσης και για άλλη μια φορά η κεντρική πλατεία της πόλης ήταν κατάμεστη από κόσμο.

karaiskakeia-2

Κάθε βράδυ, στις 21:00, χοροί, τραγούδια και δρώμενα από όλη την Ελλάδα αλλά και από τις φιλοξενούμενες χώρες (Αίγυπτος, Μεξικό, Κορέα), που μας κάνουν κοινωνούς της δικής τους κουλτούρας, σμίγουν στη σκηνή των Καραϊσκακείων στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει τους λαούς.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται καθημερινά και σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού.

Την ίδια στιγμή υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης των όσων διαδραματίζονται στην κεντρική πλατεία της πόλης μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

Τα Καραϊσκάκεια θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 26 Ιουνίου και γίνονται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

karaiskakeia-3

Καλλιτεχνική διεύθυνση, σκηνοθεσία, σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου. Παρουσιάζουν: η Βανέσσα Στυλοπούλου και η Ολυμπία Βαρζώκα.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 25 Ιουνίου 2018

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

>Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης

karaiskakeia-1

>Μορφωτικός, Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος Παλαμά «Οι Καραγκούνηδες»

>Εκπολιτιστικό, Μορφωτικό Σωματείο Καρδιτσομάγουλας «Πνευματική Εστία»

>Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Θεσσαλική Εστία»

>Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας

Στους υπόλοιπους Δήμους  – Ώρα 9:00 μ.μ.

Εκκάρα: Μεξικό

karaiskakeia-4

Γεωργικό: Αίγυπτος

Λεοντάρι: Χανιά

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δευτέρα 25 Ιουνίου, ώρες 18:00-20:00, Παυσίλυπο

Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού (για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών)

Οργάνωση: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας, Γραφείο Σχολικού Συμβούλου 2ης περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Καρδίτσας

Διαβάστε επίσης: