Ελλάδα » Στην άτυπη μίνι σύνοδο για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ο Αλ. Τσίπρας

Στην άτυπη μίνι σύνοδο για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ο Αλ. Τσίπρας

Στην άτυπη μίνι σύνοδο για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ο Αλ. Τσίπρας

Λίγο μετά τις 4 το απογευμα έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο κτίριο Berlaymont των Βρυξελλών, όπου διεξάγεται η άτυπη συνάντηση εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό, μεταναστευτικό και το άσυλο.

Τη συνάντηση συγκάλεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα συνέλθει στις 28 και 29 Ιουνίου και θα ασχοληθεί με τα παραπάνω ζητήματα, και συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 16 χώρες.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι στην ΕΕ χρειαζόμαστε διμερείς και τριμερείς συμφωνίες για το προσφυγικό. Από την πλευρά του πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, προσερχόμενος στην άτυπη μίνι σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών για το προσφυγικό τόνισε ότι η Ιταλία επιθυμεί να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό με τρόπο διαρθρωτικό.  Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κατά την άφιξή του σημείωσε ότι το σημαντικό είναι ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε προσερχόμενος στη σύνοδο πως η Γαλλία «δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν» στο ζήτημα των μεταναστών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: