Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Μνημόσυνο για τους πεσόντες ήρωες στη Σπηλιά Δ. Τεμπών (φωτ.)

Μνημόσυνο για τους πεσόντες ήρωες στη Σπηλιά Δ. Τεμπών (φωτ.)

Μνημόσυνο για τους πεσόντες ήρωες στη Σπηλιά Δ. Τεμπών (φωτ.)

Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων Έλληνων ηρώων που σκοτώθηκαν απο τα ναζιστικά στρατεύματα στις 26 Μαρτίου 1944 πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην ορεινή Σπηλιά του Δ.Τεμπών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε από τον ιερέα του χωριού πατέρα Αθανάσιο στον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε εκφώνηση νεκρών απο τον κ.Δημήτριο Χρυσικό.

Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου της εκκλησίας από τους Δήμαρχο Τεμπών κ.Κωνσταντίνο Κολλάτο, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκο Παπαδόπουλο ,πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ.Βασίλη Νταή , καθως και εκπροσώπους Εθνικής Αντίστασης, τοπικών φορέων και συλλόγων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μιχάλης Καρατέγος, οι αντιδήμαρχοι κ.Ιωάννης Αργυρίου &Αστέριος Σαίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Κώστας Νταφούλης,Γεώργιος Έξαρχος, ο Διοικητής του Α.Τ Τεμπών κ.Πρόδρομος Χαρισμανίδης ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας, ο πρόεδρος Δημοτικής κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος και κάτοικοι του χωριού .

Στο τέλος της εκδήλωσης η φιλαρμονική του Δ.Τεμπών απέδωσε τον εθνικό ύμνο.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

Σπηλια πεσοντες (4)

Σπηλια πεσοντες (2)

Σπηλια πεσοντες (1)

Σπηλια πεσοντες (5)

Σπηλια πεσοντες (6)

Διαβάστε επίσης: