Ελλάδα » «Καταφέρατε να ξεχωρίσετε…»
O ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΟ 38ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

«Καταφέρατε να ξεχωρίσετε…»

«Καταφέρατε να ξεχωρίσετε…»

Στα Περτουλιώτικα Λιβάδια βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης παρακολουθώντας το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων και δηλώνοντας τα εξής:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά χαιρετίζω εκ μέρους της ΝΔ και του Προέδρου μας το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων.

Οι Σαρακατσαναίοι μέσα από το πέρασμα των χρόνων έχετε καταφέρει να ξεχωρίσετε. Η συμβολή σας στα γράμματα, τις επιστήμες, τις τέχνες και την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας είναι αδιαμφισβήτητη και καταλυτική.

L.Avgenakis_Antamwma_Sarakatsanawn_2018_3

Διατηρείτε αναλλοίωτα τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα με ιδιαίτερο σεβασμό και σθένος και τα μεταλαμπαδεύετε από γενιά σε γενιά. Και οι νεότεροι από τη μεριά τους, έχουν την ιερή υποχρέωση να τα κρατήσουν ζωντανά και να τα περάσουν στις επόμενες γενιές.

Στο φετινό σας Αντάμωμα τιμάτε τον καπετάν Κωνσταντή Γαρέφη. Τον Μακεδονομάχο οπλαρχηγό, που έχυσε το αίμα του για τον Μακεδονικό Αγώνα. Η θυσία του αυτή, όπως και αμέτρητων άλλων ηρώων στο βωμό του αγώνα για λευτεριά και ανεξαρτησία, αποτελεί παράδειγμα ανδρείας, θάρρους, αυτοθυσίας και αυταπάρνησης.

L.Avgenakis_Antamwma_Sarakatsanawn_2018_2

Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας μετά ειδικά και την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας από τους Τσίπρα – Καμμένο – Κοτζιά να θυμάστε ότι δεν πρόκειται κανένας τους να καταφέρει να σβήσει την Ιστορία μας.

Γι’ αυτό και η ΝΔ και ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κυρώσουμε αυτή τη συμφωνία όταν έλθει στη Βουλή και θα κάνουμε το παν για να παραμείνουμε οι Έλληνες ενωμένοι.

Δεν πρέπει αυτή την ώρα να επιτρέψουμε να διχαστεί η χώρα μας. Είναι απαραίτητο να εμπιστευτούμε τις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού. Να πάμε το συντομότερο στις κάλπες και να επιλέξει ο ελληνικός λαός την πορεία που επιθυμεί να ακολουθήσει την επόμενη μέρα η χώρα μας.

L.Avgenakis_Antamwma_Sarakatsanawn_2018_4

Εθνικές εκλογές το συντομότερο.

Σας εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσετε να διατηρείτε άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης και της πλούσιας κληρονομιάς μας και πάντα με υγεία και προκοπή να ανταμώνουμε».

Διαβάστε επίσης: