Ελλάδα » Βαρουφάκης: Ρουκέτες κατά Eurogroup – Τσίπρα

Βαρουφάκης: Ρουκέτες κατά Eurogroup – Τσίπρα

Βαρουφάκης: Ρουκέτες κατά Eurogroup – Τσίπρα

Tη δική του γνώμη για την επόμενη ημέρα στην χώρα, μετά τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις για το χρέος, γνωστοποίησε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του το κόμμα ΜέΡΑ25 που έχει ιδρύσει ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτηρίζει αναμενόμενα τα αποτελέματα του χθεσινού Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Όπως σημειώνει, “η Ελλάδα δεσμεύτηκε να διατηρήσει τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% από το 2023 έως το 2060) και να συνεχίσει τις μνημονιακές επιταγές, με τους ελέγχους από τους δανειστές να παραμένουν τριμηνιαίοι. Το… καρότο είναι πως αν αυτές οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις είναι επιτυχείς, η χώρα θα λαμβάνει 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”.

Γιάνης (Βαρουφάκης) με ένα “ν” και πολλή οργή
Για το χρέος ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι “αυτό που ορίστηκε χθες στο Λουξεμβούργο είναι απλώς μία επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων του δεύτερου μνημονίου κατά δέκα χρόνια, ακριβώς όπως είχαμε προβλέψει. Καμία ουσιαστική, δηλαδή, παρέμβαση στο χρέος, απλώς φληναφήματα”.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: