Κοινωνικά » Πρόγραμμα Στοματικής Υγείας για τους μαθητές Παιδικής Στέγης

Πρόγραμμα Στοματικής Υγείας για τους μαθητές Παιδικής Στέγης

Πρόγραμμα Στοματικής Υγείας για τους μαθητές Παιδικής Στέγης

Για 7η συνεχή χρονιά οι μικροί  μαθητές της Παιδικής Στέγης-Ελληνικής Μέριμνας συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Αγωγή Στοματικής  Υγείας Παιδιών  Παιδικής Στέγης –Ελληνικής Μέριμνας». Το πρόγραμμα άρχισε το 2012 και υλοποιείται κάθε χρόνο από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας με τη συμμετοχή εθελοντών οδοντιάτρων ,μελών του συλλόγου, και  με τη συμβολή τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μελών του Δ.Σ της Παιδικής Στέγης-Ελληνικής Μέριμνας.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος  η κινητή Παιδο-Οδοντιατρική μονάδα των Γιατρών του Κόσμου  με την οδοντίατρο κ. Ζαρέμα Μπεκμουρζάεβα ,  τον συντονιστή κ. Πιέρο Θεοκλή και οδηγό τον κ.Σπύρο Παπαδήμα  ήρθαν στην Παιδική Στέγη και με τη συμμετοχή των εθελοντών οδοντιάτρων  πραγματοποίησαν 1)προληπτικό έλεγχο στοματικής υγείας στο σύνολο των 100 μικρών μαθητών της Παιδικής Στέγης ηλικίας 2,5-6 ετών 2)καταγραφή των επιπέδων στοματικής υγείας και 3) ενημέρωση των γονέων.

Η όλη δράση εξελίχθηκε άψογα με τους μικρούς μαθητές να είναι απόλυτα συνεργάσιμοι.  Η πρόεδρος του Δ.Σ της Παιδικής Στέγης –Ελληνικής Μέριμνας  κ. Αγ. Σιτρά τα μέλη και οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν θερμά τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ.Ευστ. Κουτσογιάννη, την κ.Βιολ.Π.Φουντή-Μπέη ,υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος τους εθελοντές οδοντιάτρους και τη ομάδα των Γιατρών του Κόσμου

Διαβάστε επίσης: