Παραπολιτικά » Νέος διαγωνισμός για βυθιζόμενες μπάρες στους πεζοδρόμους
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Νέος διαγωνισμός για βυθιζόμενες μπάρες στους πεζοδρόμους

Νέος διαγωνισμός για βυθιζόμενες μπάρες στους πεζοδρόμους

Δεν αφήνει η δημοτική αρχή, το ζήτημα του συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων, τις λεγόμενες βυθιζόμενες μπάρες. Το αντίθετο μάλιστα. Πάρα τα προβλήματα που έχει ένας τέτοιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός, ο οποίος στην ουσία θέτει την πόλη της Λάρισας στον ορίζοντα των «έξυπνων πόλεων», ο Δήμος Λαρισαίων επιμένει.

Χθες δημοσιοποιήθηκε η διακήρυξη του έργου «προμήθεια του συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων»,  με ανοικτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό και με τον προυπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ περίπου, ο οποίος δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της έντυπης “Larissanet”.

Η υλοποίηση του έργου αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού για τις μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στο κέντρο της πόλης, ο οποίος άρχισε ήδη να υλοποιείται.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός προβλέπει την λειτουργία κέντρου ελέγχου για τη διαχείριση του συστήματος, βυθιζόμενα κολωνάκια για τις εισόδους των πεζοδρόμων κλπ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό, αφού ο πρώτος δεν είχε προχωρήσει λόγω προβλημάτων και παρά το ενδιαφέρον που είχαν επιδείξει για το έργο μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των νέων τεχνολογιών.

Χρ. Μπ.

Διαβάστε επίσης: