Παραπολιτικά » Η… μπανανόφλουδα της κύρωσης και τα σενάρια
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Η… μπανανόφλουδα της κύρωσης και τα σενάρια

Η… μπανανόφλουδα της κύρωσης και τα σενάρια

Η άρνηση της ΝΔ να δεχθεί την συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων δημιουργεί σκοπέλους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς έρχεται μέχρι τα τέλη του 2018 ή το 2019 προς κύρωση από την Βουλή των Ελλήνων. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει την… μπανανόφλουδα της κύρωσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη αν μέχρι τότε γίνουν εκλογές και κερδίσει η ΝΔ σχηματίζοντας κυβέρνηση. Σε αυτή την περίπτωση εκτιμούν από το ΣΥΡΙΖΑ ότι με βάση τις διεθνής πιέσεις θα αναγκαστεί να την ψηφήσει.

Τι λένε όμως κύκλοι κοντά στο πρόεδρο της ΝΔ; Το κόμμα δεν επρόκειτο σε καμιά περίπτωση να ψηφίσει την συμφωνία εφόσον έρθει στην παρούσα Βουλή. Αν η κύρωση έρθει στην επόμενη Βουλή -που η ΝΔ πιστεύει ότι θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση- τότε σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους θα ζητήσει βελτιώσεις στη υπάρχουσα συμφωνία και αναλόγως θα πράξει.

Από την άλλη αν ο Αλέξης Τσίπρας κυρώσει την συμφωνία από την παρούσα Βουλή δεν φαίνεται κάτι να μπορεί να αλλάξει. Πάντως δύσκολη θα πρέπει να θεωρείται η επαναδιαπραγμάτευση με μια διεθνή κοινότητα η οποία μέχρι στιγμής έχει σχεδόν ταχθεί θετικά υπέρ της υπάρχουσας συμφωνίας…

Π.Γ

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: