Δήμοι Νομού » Δήμος Αγιάς » Για την δημοπράτηση του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στην Κ. Σωτηρίτσα

Για την δημοπράτηση του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στην Κ. Σωτηρίτσα

Για την δημοπράτηση του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στην Κ. Σωτηρίτσα

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δώτιου Πεδίου σε ανακοίνωσή τους για την δημοπράτηση του Δημ. Αναψυκτήριου στην Κ. Σωτηρίτσα επισημαίνουν τα εξής:

«Πριν από λίγα χρόνια η Ελλάδα είχε προβληματιστεί από το ερώτημα αν «…το νόμιμον είναι και ηθικόν…»

Πρόσφατα, σε μια δημοπρασία του Δήμου Αγιάς, φαινομενικά νόμιμη ως προ το τυπικό της, ένα από τα καλύτερα, από πλευράς τοποθεσίας και αισθητικής, κατάστημα του Δήμου μας, το αναψυκτήριο της Κάτω Σωτηρίτσας, ξεπουλήθηκε ουσιαστικά στην σύζυγο αντιδημάρχου. Ως αντιπολίτευση του Δήμου είχαμε ζητήσει να μην γίνει επαναδημοπράτηση, μετά την πρώτη άγονη προσπάθεια. Θεωρούσαμε ότι κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν θα ήθελε να δώσει τα χρήματά του τώρα, μέσα στο καλοκαίρι χωρίς να προλαβαίνει να λειτουργήσει το κατάστημα για την εφετινή σαιζόν.

Φυσικά δικαιωθήκαμε. Το κατάστημα δόθηκε με πολύ χαμηλό μίσθωμα στην σύζυγο του αντιδημάρχου, με όρους που δεν νομίζουμε ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Δήμου. Στο όλο σκηνικό της πάλης ανάμεσα στο νόμιμο και το ηθικό μπορούν προστεθούν και τα εξής ερωτήματα:

1.       Πόσο νόμιμο ή ηθικό είναι, ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος να παρεμβαίνει στην οικονομική επιτροπή την ώρα της συζήτησης του τιμήματος εκκίνησης (προς το χαμηλότερο φυσικά)

2.       Πόσο νόμιμο ή ηθικό είναι ο ίδιος αντιδήμαρχος να δυσφημεί το ακίνητο του Δήμου σε υποψήφιους ενοικιαστές;

Ερωτήματα ίσως ρητορικά και αναπάντητα… Καλές Δουλειές».

Διαβάστε επίσης: