Λάρισα » Καλογιάννης: «Ίσως το πιο δυνατό φεστιβάλ στη χώρα» (φωτ.)
ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

Καλογιάννης: «Ίσως το πιο δυνατό φεστιβάλ στη χώρα» (φωτ.)

Καλογιάννης: «Ίσως το πιο δυνατό φεστιβάλ στη χώρα» (φωτ.)

φωτό: Tsantopoulos

Άνοιξε τις πύλες του χθες το απόγευμα το Φεστιβάλ Πηνειού και «κέντρισε» το ενδιαφέρον των Λαρισαίων.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας των Ρεμπούτσικα-Πασπαλά, επισήμανε:

«Καλώς ήρθατε στην κοίτη του Πηνειού και στο ολοζώντανο στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Το Φεστιβάλ Πηνειού γίνεται κάθε  χρόνο πιο ζωντανό, περισσότερο εξωστρεφές, με αύξηση των συμμετοχών από φορείς και συλλόγους και με  πολλή μουσική για όλους, αφού το Φεστιβάλ συμπίπτει πάντα με την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής

Όταν σχεδιάζαμε την μετεξέλιξη αλλαγή της Γιορτής Πηνειού από ένα απλό γεγονός, σε ένα δυναμικό φεστιβάλ, ήμασταν σχεδόν σίγουροι για τη δυναμική του

Κάθε χρόνο πιο ζωντανό, περισσότερο εξωστρεφές, με αύξηση των συμμετοχών φορέων, συλλόγων και με έντονο το στοιχείο της διάδρασης.

Και απ’ ότι μαθαίνω, ίσως είναι το πιο δυνατό Φεστιβάλ στην χώρα, με τόσες συναυλίες και δράσεις  που είναι δωρεάν για όλους, Για τους Λαρισαίους και τους επισκέπτες.

Από σήμερα και για τέσσερις ημέρες η κοίτη θα πλημμυρίσει από κόσμο, κάθε ηλικίας. Και αυτό είναι η μεγάλη ανταμοιβή για εμας.

Γιατί  στη Λάρισα, οι άνθρωποι της δημιουργίας και του πολιτισμού αλλά και η νέα γενιά με τις ευαισθησίες και το πνεύμα αμφισβήτησης, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν, να αλληλοεπιδράσουν και τελικώς να συμβάλουν σ΄ αυτό που αποκαλούμε ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της  συμμετοχής και της υπευθυνότητας.

Και το Φεστιβάλ Πηνειού το διαπερνά η επιλογή της εξωστρέφειας, της εμπέδωσης πλέον της άποψης, ότι η Λάρισα είναι μια ανοικτή και εξωστρεφής πόλης, είναι μια πόλη όπου αξίζει να ζεις ή να την επισκεφθείς.

Και  δεν θα κουραστώ να το λέω και να το επαναλαμβάνω ότι στην Λάρισα, ζούμε την τελευταία χρόνια, συνθήκες Πολιτιστικής Άνοιξης, με εκδηλώσεις κάθε είδους παντού.

Φίλες και φίλοι

Από την πρώτη περίοδο που αναλάβαμε τη δημοτική αρχή, ήμασταν απόλυτα πεπεισμένοι ότι η Λάρισα λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, της κεντροβαρούς της θέσης και του δυναμισμού της, μπορεί να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον, ώστε να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Τη θέση του α’ περιφερειακού πόλου ανάπτυξης.

Και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι βαδίζουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση. Η ανοικτή πόλη της Λάρισας, με σίγουρα και σταθερά βήματα αναδεικνύει το δυναμισμό της, τη ζωντάνια της, την πολιτιστική δημιουργία, τον πολιτισμό και τα μνημεία της.

Με σχέδιο και όραμα, με υπομονή και σταθερότητα.

Και τα έργα που εξελίσσονται πλέον στην πόλη, και κυρίως στο κέντρο, ως αποτέλεσμα μια σοβαρής μελέτης και επιστημονικής προσέγγισης που διήρκησε περίπου δυο χρόνια, καταδεικνύουν τη βούλησή μας να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε η πόλη μας, η Λάρισα να μετατραπεί σε ορατό μέλλον, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, μεσαίου μεγέθους.

Γιατί η Λάρισα, όχι μόνο το αξίζει αλλά και το δικαιούται.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ να απολαύσουμε ένα τετραήμερο πλούσιων εκδηλώσεων, εδώ στο Φεστιβάλ Πηνειού, δίπλα στην κοίτη του ποταμιού».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συναυλία Ευανθίας Ρεμπούτσικα – Έλλης Πασπαλά κατά την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Πηνειού:

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (1)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (2)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (3)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (4)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (6)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (7)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (8)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (9)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (10)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (11)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (12)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (59)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (60)

ΓΙΟΡΤΗ ΠΗΝΕΙΟΥ 2018-photo Tsantopoulos (61)

 

Διαβάστε επίσης: