Πολιτισμός » Συναυλία στο ΔΩΛ από την Ουγγρική Γυναικεία Χορωδία «Musica Nostra»

Συναυλία στο ΔΩΛ από την Ουγγρική Γυναικεία Χορωδία «Musica Nostra»

Συναυλία στο ΔΩΛ από την Ουγγρική Γυναικεία Χορωδία «Musica Nostra»

Συναυλία της Ουγγρικής Γυναικείας Χορωδίας «Musica Nostra» θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και ώρα 20.30.

Αναλυτικά:

Το γυναικείο σύνολο Musica Nostra ιδρύθηκε το 1994 από σπουδάστριες του μουσικού τμήματος στο πανεπιστήμιο επιστημών Eötvös Loránd στο οποίο εντάσσεται η χορωδία από τότε μέχρι σήμερα. Αρκετές από τις 30 τραγουδίστριες φοιτούν ακόμη στο πανεπιστήμιο, άλλες έχουν ήδη αποφοιτήσει από ανώτατη εκπαίδευση. Οι κύριοι στόχοι της γυναικείες χορωδίας περιλαμβάνουν την ερμηνεία υψηλής ποιότητας και την δημοτικοποίηση παλαιότερης και σύγχρονης μουσικής. Έχει ήδη ερμηνεύσει και ηχογραφήσει παγκόσμιες πρεμιέρες πολυάριθμων συνθέσεων. Το σύνολο έχει επίσης γράψει πέντε cd με μουσική διαφόρων εποχών. από την ίδρυση της  η χορωδία Musica Nostra  έχει κερδίσει σημαντικά έπαθλα σε διεθνείς διαγωνισμούς στις υψηλότερες βαθμίδες, όπως Arezzo (Italy), Tours (France), Marktoberdorf (Germany), Maribor (Slovenia), Bad Ischl (Austria) Neuchatel (Switzerland) Bratislava (Slovakia), Namestovo (Slovakia) Debrecen (Hungary) Pécs and Budapest.

musica nostra (1)

Το σύνολο ιδρύθηκε από την Σουζάνα Μίντσετου    μαέστρο και καλλιτεχνική διευθύντρια, βοηθό καθηγητή στο τμήμα μουσικής του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης, πρόεδρο της ένωσης ουγγρικών χορωδιών.  Διδάσκει τακτικά την μέθοδο Κόνταλυ στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και υπηρετεί ως μέλος επιτροπών διεθνών διαγωνισμών χορωδιών. Πολλές φορές έχεις λάβει το βραβείο “καλλιτεχνικό βραβείο στην σύγχρονη μουσική” και το 2003 έλαβε το βραβείο Φέρενς Λίστ καλλιτεχνικό βραβείο για υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Στο πιάνο συνοδεύει η Μπερναντέτ Σέκερ, απόφοιτους της ακαδημίας μουσικής Φέρεντς Λίστ ως καθηγήτρια μουσικής και διευθύντρια  χορωδίας και πιανίστα.

 

Διαβάστε επίσης: