Πολιτισμός » Νύχτες Τέχνης στην Αυλή του Μύλου
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Νύχτες Τέχνης στην Αυλή του Μύλου

Νύχτες Τέχνης στην Αυλή του Μύλου

Την ερχόμενη ΤΡΙΤΗ 26 & την ΤΕΤΑΡΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ, ξεκινούν για δεύτερη Χρονιά, οι Καλοκαιρινές παραστάσεις, στον ατμοσφαιρικό χώρο «ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ» που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από το «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ», πίσω από το Κεντρικό Κτίριο του «Μύλου Παππά», με την ονομασία:

«Νύχτες Τέχνης στην Αυλή του Μύλου» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ -2018

ΔΙΓΕΝΗΣ

-Την έναρξη θα κάνει το Θέατρο: «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ -GAFF», με την παράσταση

«ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΗΣ, ΣΤΑ ΟΡΙΑ»

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Σοφίας Καραγιάννη,

Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτας Τρίκκα, Φωτισμούς: Νίκου Βλασόπουλου

Διαμόρφωση ηχητικού τοπίου: Ρηνιώς Κυριαζή

Πρωταγωνιστούν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αλέξανδρος Τούντας

Λίγα λόγια:…Τρεις «ραψωδοί» ζωντανεύουν  τον  Διγενή Ακρίτη, το  ηρωικό ποίημα που είναι και το πρώτο γραπτό μνημείο  της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Πολεμάνε, ερωτεύονται,  αναμετριούνται με δράκους και θηρία, χορεύουν, τραγουδάνε, παίζουν με το θάνατο και ζούνε την κάθε μέρα τους τόσο έντονα σαν να είναι η τελευταία  μιας μακρόχρονης ζωής. Και όλα αυτά μέσα από την απλότητα, τον σαρκασμό , το χιούμορ και τη συγκίνηση. Υπάρχει όμως ένα όριο και για αυτούς που αψηφούν τη στιγμή του τέλους. Ένα όριο που μας εξομοιώνει όλους . Μπορεί να ξεφύγει κανείς από αυτό;

——————————————————————-

-Στην συνέχεια η Θεατρική «ΟΜΑΔΑ Πείραγμα» θα παρουσιάσει την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ-2018  την  «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ»

«Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ “ΜΑΤΑΙΩΝ” ΠΡΑΞΕΩΝ»

Λίγα λόγια:

…Η παράσταση ακολουθεί το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Ναπολέοντα Σουκατζίδη  από την Προύσα που γεννήθηκε το 1909 και τη μετεγκατάσταση της οικογένειας του μετά τη μικρασιατική καταστροφή στο Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου, σκιαγραφεί τη ζωή και την πολιτική δράση του στην Ιεράπετρα και το Ηράκλειο έως και την σύλληψη του το 1936 με το «Ιδιώνυμο», τον ακολουθεί στην εξορία του στον Άη-Στράτη, στη φυλάκισή του στην Ακροναυπλία και στη μεταφορά του στα ναζιστικά στρατόπεδα Λάρισας και Χαϊδαρίου μέχρι και την εκτέλεσή του ως ένας από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους Ναζί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, διαγράφοντας έτσι όλη την τραγική και συνάμα ηρωική διαδρομή της πατρίδας μας όπως έχει καταγραφεί στο ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ “ΜΑΤΑΙΩΝ” ΠΡΑΞΕΩΝ»

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα
Μουσική επιμέλεια: Αλέξης Βάκης
Σκηνογραφική/Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ευτυχία Ροδοπούλου

Φωτισμοί: ομάδα πείρα(γ)μα

Τεχνική Διεύθυνση: Σταύρος Χασιώτης
Φωτογράφιση:  Χριστίνα Σαρλάμη

Στο ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη ο Γιάννης Καρούνης
Στο ρόλο της αρραβωνιαστικιάς του Χαράς Λιουδάκη  η Ειρήνη Μελά.

———————————————-

-Το  ΣΑΒΒΑΤΟ 8 & ΚΥΡΙΑΚΗ: 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-2018, θα παρουσιαστεί η

παράσταση                                             «Άρης»

της Σοφίας Αδαμίδου

σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη

με τον Τάσο Σωτηράκη

Λίγα λόγια:

…Το έργο «Αρης» βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του  Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή.…Ο Αρης, το «ΠΑΙΔΙ της Λιάκουρας, «σπαθί του Γερανοβουνιού κι αητός της Γκιώνας», αυτός που δεν «ήξερε μαθές από χαρτιά και μπερδεμένα λόγια», αυτός που «με το σπαθί του γύρναγε του κόσμου τις σελίδες και διάβαζε ολόισια την καρδιά χωρίς πολλά τερτίπια μ” ένα ΝΑΙ, μ” ένα ΟΧΙ», χρόνια φυλαγμένος στις καρδιές μας, στη σκέψη και στις συζητήσεις μας, «έρχεται» μ” ένα φανάρι αναμμένο, καλεσμένος μιας ανάγκης. Της ανάγκης του «θέλω», της ανάγκης του «μπορώ», της ανάγκης του «εμείς»…

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης

Στον ρόλο του Άρη ο Τάσος Σωτηράκης. Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.

Σκηνικά – κοστούμια: Ομάδα Cartel.

Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Αρη μου», σε στίχους Αγλαϊας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.

Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη

Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας

Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης

Ειδικά Εφέ: Προκόπης Βλασερός

——————————————————-

-Τέλος το πρόγραμμα των παραστάσεων θα κλείσει η Θεατρική Παράσταση

«Μουσικού Θεάτρου»   με τίτλο:

«ΗΟΜESICKNESS  Βlues»

(«ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ»)

(Συμπαραγωγή, του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» &ΤΟΥ «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ2017»)

Την ΤΡΙΤΗ: 11/9 & την ΤΕΤΑΡΤΗ: 12/9/2018

Λίγα λόγια: …Πρόκειται για μια μουσική παράσταση βασισμένη σε κείμενα της Μαρίας Σαραντοπούλου-Οικονομίδου, της πρώτης Ελληνίδας δημοσιογράφου που επισκέφθηκε τους καταυλισμούς των μεταναστών στην Αμερική το 1914.Με τη συμμετοχή των The Speakeasies Swing Band o Ακύλλας Καραζήσης οργάνωσε μια παράσταση όπου η μουσική και ο λόγος αλληλοσυμπληρώνονται σε ένα είδος απολαυστικού μουσικού θεάτρου. Επιλεγμένη από τον Κώστα Βόμβολο, η μουσική απηχεί τη συνύπαρξη δύο εντελώς διαφορετικών ειδών που αναπτύσσονται την ίδια εποχή: της πρώιμης τζαζ και του ελληνικού, παραδοσιακού τραγουδιού στην αστική του εκδοχή…

Διαβάστε επίσης: