Εκπαίδευση » Σχολεία » Ενθουσίασε ο «Μαυρογιαλούρος» στο Γυμνάσιο – Λύκειο Φαλάνης

Ενθουσίασε ο «Μαυρογιαλούρος» στο Γυμνάσιο – Λύκειο Φαλάνης

Ενθουσίασε ο «Μαυρογιαλούρος» στο Γυμνάσιο – Λύκειο Φαλάνης

Ο θρυλικός Μαυρογιαλούρος της κωμωδίας του Αλέκου Σακελάριου «Υπάρχει και φιλότιμο» ξαναζωντάνεψε στο  Γυμνάσιο και Λύκειο Φαλάνης, σε μια έξοχη θεατρική παράσταση που ανέβασαν οι μαθητές και παρακολούθησε τo κοινό της Φαλάνης.

Οι παραστάσεις δόθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη 18 και 19 Ιουνίου, με την ευκαιρία της λήξης του φετινού σχολικού έτους .

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Σκηνικά … επαγγελματικού επιπέδου, υπέροχα κοστούμια , άριστη σκηνοθεσία, μουσική επένδυση  και ερμηνείες υψηλού επιπέδου χαρακτήρισαν μια παράσταση που καταχειροκροτήθηκε, αλλά κυρίως … δίδαξε:

Η παροιμιώδης  φράση  του Μαυρογιαλούρου : «Το δύσκολο δεν είναι να είσαι υπουργός , αλλά να είσαι κύριος» , όταν ξύπνησε μέσα του το φιλότιμο, είναι μια στάση ζωής που το έργο  «πέρασε» στους μαθητές του σχολείου.

γυμνασιο λυκειο φαλανης (1)

Η παράσταση ήρθε να επιβεβαιώσει την μεγάλη θεατρική παράδοση που έχει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Φαλάνης που εδώ και χρόνια ανεβάζει εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις.

Τους ρόλους έπαιξαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι μαθητές : Κώστας Μυλωνίδης, Ζωή Δώτα, Μαρία – Πόπη Λυγούρα, Ευαγγελία Κυριακοπούλου, Παρασκευή Τσιλοφύτου, Δέσποινα Αραπατσάνη, Ηλίας Ντριγκόγιας, Σταύρος Παρασκευάς, Ελένη Καρυώτη, Μαρία Μανάφα, Γιάννης Πάνου, Αλεξάνδρα Κακανούλια, Μαρία Χασιώτη, Δημήτρης Μουστάκας, Ρίζος Ντανίκας, Αλέξανδρος Τσούτσας, Φαμπιάν Σενκάι, Βασίλης Σαμαράς  και Αχιλλέας Αλατάς. Το έργο παρουσίασαν οι μαθΉτριες Ευαγγελία Ιγγλέζου και Ανυσιάδη Ισιδώρα.

Την σκηνοθεσία είχαν οι καθηγήτριες Χρυσούλα Μανδραβέλη, Ευαγγελία Βουμβουράκη και Ελένη Μαραγγού, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο καθηγητής κ. Γ. Ρούσσας, την μουσική επιμέλεια ο Ευθύμης Μπαλαμπάνος, και τα Σκηνικά ετοιμάστηκαν από τους μαθητές Ειρήνη Μπουλούση, Κων. Στατήρη, Ελευθερία Στατήρη, Μαρία Μπουφίκου, Μαρία Σίμου, Δήμητρα Τέλιου Μαρία Τσιγερά, μαρία Τσιφλησίδη, Ιωάννα Φετσάνι,   Βαλέρια Μακκά  Μαρκέλλα Μακκά, Γρηγορία Φακή, υπό την εποπτεία των καθηγητών Γιάννη Μπέη και Αθανασίας Παπατζέλου».

Διαβάστε επίσης: