Ελλάδα » Συγκλονίζει η καταγγελία πατέρα για το επίδομα αναπηρίας του παιδιού του

Συγκλονίζει η καταγγελία πατέρα για το επίδομα αναπηρίας του παιδιού του

Συγκλονίζει η καταγγελία πατέρα για το επίδομα αναπηρίας του παιδιού του

Ο κ. Κωνσταντίνος Ταϊγανίδης, πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, κατήγγειλε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, τον Γολγοθά που βιώνει εκείνος και η κόρη του με τις επιτροπές υγείας και το επίδομα που καλείται να επιστρέψει.

«Η Μαρίνα μου γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι, είναι λίγο πιο κάτω από τον αγκώνα από εκεί και μετά δεν υπάρχει χέρι. Το 2008 – 2009, είχαμε περάσει επιτροπή από την πρόνοια και μας έδωσε το 67% αναπηρία και το επίδομα το αναπηρικό. Το 2009 ζητήσαμε να περάσουμε επιτροπή από το ΙΚΑ, περάσαμε και αυτήν την επιτροπή με 67% αναπηρία. Το Φεβρουάριο του 2011, περνάμε την καινούργια επιτροπή, όπου μας δίνουν 70% αναπηρία και για τα επόμενα τρία χρόνια. Μέχρι εδώ πήγαιναν όλα καλά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ταϊγανίδης θέλοντας να περιγράψει τα όσα βιώνει και πρόσθεσε:

«Να επισημάνω ότι αυτά τα 300 ευρώ πήγαιναν στον παιδοψυχίατρο και στην αθλητική δραστηριότητα του παιδιού. Το 2013 επειδή γίνονταν η αλλαγή από ΙΚΑ σε ΚΕΠΑ, το παιδί δεν πέρασε την επιτροπή και μας το περάσαν έπειτα από ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2014. Τότε μας είχαν κόψει το επίδομα των 300 ευρώ, γιατί δεν είχε περάσει την επιτροπή. Το Ιανουάριο του 2014 δίνουν ποσοστό αναπηρίας 50%. Κάνω ένσταση να πάω στη Δευτεροβάθμια επιτροπή, περνάμε τον Μάρτιο του 2014, εκεί δίνουν πάλι 50% αναπηρία. Με φώναξαν οι γιατροί και μου είπαν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα, αλλά ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν γιατί άλλαξε η εγκύκλιος του νόμου».

«Έπειτα από δύο μήνες, τον Μάιο του 2014, βλέπω στον λογαριασμό του παιδιού το ποσό των 3.500 ευρώ. Επικοινώνησα με το ΙΚΑ της Τούμπας όπου ανήκω και μου είπαν ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά μου, έχουν αναδρομική ισχύ, έπρεπε να σας τα δίναμε το διάστημα 2013-2014. Τον Σεπτέμβριο του 2017 με φωνάζουν από το ΙΚΑ της Τούμπας και μου δίνουν ένα χαρτί που λέει ότι χρωστάω 4.500 ευρώ στο ΙΚΑ…

Τους είπα ότι αυτά τα χρήματα δεν τα έκλεψα, το παιδί μου συνεχίζει να μην έχει χέρι. Απευθύνθηκα στο ΚΕΑΟ και μου είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν και ζητώ να δίνω ένα ποσό των 30-40 ευρώ τον μήνα για να ανταπεξέλθω σε αυτή την υποχρέωση και μου είπαν ότι έπρεπε να δίνω 412 ευρώ το μήνα για 12 μήνες. Εκεί σταμάτησα να ασχολούμαι γιατί δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Έπειτα από δύο μήνες μου έκαναν κατάσχεση στη σύνταξη της πεθεράς μου, μπλόκαραν τον λογαριασμό μισθοδοσίας της συζύγου μου και με έφεραν σε δύσκολη θέση. Αναγκάστηκα να δανειστώ χρήματα από την υπηρεσία μου για να μπορέσω να βγω από αυτήν την ταλαιπωρία» σημείωσε ο κ. Ταϊγανίδης.

«Μακάρι μέσα από την ψυχή μου να ξυπνήσω και να έχει χέρι, θα τα δώσω όλα πίσω και με τόκους» είπε ο πατέρας της 11χρονης.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: