Πολιτισμός » Μάγεψε τους Λαρισαίους η συναυλία στο ΔΩΛ
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μάγεψε τους Λαρισαίους η συναυλία στο ΔΩΛ

Μάγεψε τους Λαρισαίους η συναυλία στο ΔΩΛ

(φωτό tsantopoulos)

Με συναυλίες στη Λάρισα ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας, σήμερα Κυριακή 17 Ιουνίου στις 20:30 στο ΔΩΛ καθώς ο καιρός δεν το επέτρεψε να γίνει στο Αρχαίο Θέατρο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Αύριο Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 17:30 η επόμενη συναυλία είναι στο Διαχρονικό Μουσείο.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Chamber Music Hellas, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λάρισας, Τρικκαίων, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Βόλου, καθώς και με τις Εφορείες αρχαιοτήτων Λάρισας και Μαγνησίας. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ.

Η εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ περιλάμβανε  μια ποικιλία έργων, επηρεασμένων από παλιές φωτογραφίες του Βόλου όπου γεννήθηκε ο Χρήστος Χατζής (κορυφαίος μουσουργός και συνθέτης, καθηγητής στο Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Τορόντο), σε έργα του Μότσαρτ, Μέντελσσον και του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Λόουελ Λίμπερμαν, συμπεριλαμβανομένου του «Mauthausen Cantata» του Μίκη Θεοδωράκη.

Η διάρκεια του φεστιβάλ είναι δύο εβδομάδες και κατά το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν δέκα συναυλίες. σε διάφορους χώρους στη Λάρισα, στην Καλαμπάκα, Δίον,Τρίκαλα, Βόλο και Πήλιο. Στόχος του είναι να καθιερώσει τη Θεσσαλία ως έναν προορισμό κλασικής μουσικής διεθνών προδιαγραφών, επιδιώκοντας να παραχθεί υψηλής ποιότητας τουριστική κίνηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με υποχρεωτική προκράτηση θέσεων για κάθε ένα κονσέρτο ξεχωριστά, από την ιστοσελίδα της Chamber Music Hellas

Δείτε φωτογραφίες από την αποψινή συναυλία

ΔΩΛ 1

ΔΩΛ 2

ΔΩΛ 3

ΔΩΛ 4

ΔΩΛ 5

ΔΩΛ 6

ΔΩΛ 7

ΔΩΛ 8

ΔΩΛ 9

ΔΩΛ 10

ΔΩΛ 11

ΔΩΛ 12

Διαβάστε επίσης: