Λάρισα » Π. Ρήγας: «Ναι» σε προοδευτικά μέτωπα – «Όχι» σε χρίσματα
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Π. Ρήγας: «Ναι» σε προοδευτικά μέτωπα – «Όχι» σε χρίσματα

Π. Ρήγας: «Ναι» σε προοδευτικά μέτωπα – «Όχι» σε χρίσματα

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν (από αριστερά) οι Πέτρος Παπαγεωργίου – συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Παναγιώτης Ρήγας  – γραμματέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Ζωγράφος – αν. συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και Θωμάς Τσούπος – μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Οριοθετώντας το πολιτικό σκεπτικό, το οποίο έχει αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της Παναγιώτης Ρήγας αναφέρθηκε από τη Λάρισα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της larissanet.gr τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κοινωνικών προοδευτικών «μετώπων», τα οποία θα κινούνται απέναντι από τις πολιτικές που υποστηρίζει η ΝΔ, και θα μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν θα δοθούν χρίσματα από την πλευρά του κόμματος.

Αναφερόμενος στο εγχείρημα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ρήγας «το χαρακτήρισε από τα πιο επιτυχημένα πειράματα στην Αυτοδιοίκηση» και πρόσθεσε ότι «θα στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμφωνία της Κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι «εμείς κρατάμε την εθνική γραμμή και επιλύουμε ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα, αλλά με όλα τα Βαλκάνια».

Άσκησε οξύτατη κριτική στη στάση της ΝΔ δηλώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά δεν είναι αρχηγός της ΝΔ», ενώ απέδωσε τη γραμμή που ακολουθείται σε ακραίους κύκλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συνάμα εξαπέλυσε μύδρους κατά του Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας «ντροπή για τη χώρα ένας πρώην Πρωθυπουργός να έχει εμμονές και να επενδύει στην πατριδοκαπηλεία».

Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Ρήγας απάντησε λακωνικά «καλώς να ορίσει».

Σε ότι αφορά τη στάση του Κινήματος Αλλαγής αφού δήλωσε ότι περιμένει την επίσημη απόφαση του κόμματος, εξέφρασε την ελπίδα «να μην γίνει ουρά του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σαμαρά».

Σχετικά με τη σημερινή ψήφιση των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της 4ης Αξιολόγησης ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η 4η Αξιολόγηση σημαίνει την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην έγκριση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη μεταμνημονιακή εποχή, το οποίο δίνει έμφαση στην Εργασία, στον Μισθό και στις Εργασιακές Σχέσεις.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Ρήγας συμμετείχε σε σύσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας

Διαβάστε επίσης: